Voorbeschouwing Rijeka – AZ (10-12-2020)

Voetballen in Kroatië. Je moet er zin in hebben. AZ mag het donderdag ondervinden tegen Rijeka, de nummer vier van de competitie en de onderste in groep F van de Europa League. Slechts één punt behaalde Rijeka in Europees verband.

AZ deed het beter met een overwinning en een gelijkspel tegen het grote Napoli. Toch staan de Alkmaarders ‘slechts’ derde in groep F. AZ verloor afgelopen weekend nog van FC Groningen, maar baarde meer opzien met het ontslaan van trainer Arne Slot.

Die besloot om in gesprek te gaan met Feyenoord over de periode na zijn contract in Alkmaar. Daar waren de hoge heren in de kaasstad niet van gediend en Slot kon zijn biezen pakken. Toch is dat opmerkelijk want onder deze trainer deed AZ het uitstekende de afgelopen tijd. Pascal Jansen mag nu laten zien dat hij dat ook kan.

AZ staat dus op de derde plek in Groep F van de Europa League, maar heeft net zoveel punten als real Sociedad: acht stuks. Daarboven staat Napoli.

Als AZ wint van Rijeka en Sociadad punten laat liggen tegen Napoli (en waarom zou dat niet lukken?) is AZ tweede in de groep. Wij denken dat AZ in elk geval wint in Kroatië.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account