Voorbeschouwing Rosenborg BK – PSV (01-10-2020)

PSV neemt het donderdagavond op tegen Rosenborg. De Noren schakelden in de vorige Europese ronde Alanyaspor uit Turkije uit. Dat zegt wel iets. Niet omdat we Alanyaspor zo hoog inschatten, maar wel omdat het in Turkije vaak een complete chaos kan zijn rond voetbalwedstrijden. Als je dan het hoofd koel weet te houden kun je voor verrassingen zorgen.

PSV had in de vorige ronde geen kind aan NS Mura waar het met 1-5 van won. In eigen land gaat het allemaal nog niet zo soepel met de Eindhovenaren die gelijkspeelden tegen Heracles en met de nodige moeite wonnen van Emmen en Groningen. PSV heeft veel nieuwkomers en een nieuwe trainer.

Dat heeft tijd nodig, maar de wedstrijd tegen Rosenborg kunnen we zien als een serieuze test voor de Brabantse topclub. Gaan er mensen opstaan? Gaat PSV als een swingend geheel tekeer? Of wordt het een teleurstelling en is dit het laatste Europese wapenfeit van PSV?

We zullen het moeten zien. Rosenborg is een club met een rijk verleden. PSV moet het waarschijnlijk nog doen zonder Zahavi en Sangaré. Of dat een gemis is kunnen we nog niet zeggen.

Wij denken dat PSV met moeite een overwinning kan boeken in Noorwegen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account