Voorbeschouwing Villareal – Manchester United (26-05-2021)

Woensdag 26 mei om 21:00 uur zullen alle ogen gericht zijn op het Energa Stadion in Gdansk. Die avond staat namelijk de finale van de Europa League tussen het Spaanse Villareal en Manchester United uit Engeland op het programma.

Miljoenen voetballiefhebbers zullen thuis voor de buis de verrichtingen van deze twee elftallen volgen.

Villareal haalde de finale door het Londense Arsenal te verslaan over twee wedstrijden. In Spanje won het met 2-1 dankzij doelpunten van Manu Trigueros en Raúl Albiol. Door de tegentreffer van Pepe werd het nog even spannend, maar op Engels grondgebied maakte Villareal geen fout en hield het Arsenal op een 0-0 gelijkspel. Deze zakelijkheid leverde de Spanjaarden de finaleplaats op.

In die finale moet het zich weten te wapenen tegen een andere Engelse ploeg: Manchester United. De club met de grote geschiedenis heeft Donny van de Beek in de gelederen, maar die komt helaas maar weinig aan spelen toe.

De Engelse behaalden de eindstrijd ten koste van AS Roma. In het eigen Old Trafford Stadium was Man United oppermachtig en won het met maar liefst 6-2 van de Italianen. In Rome werd het 3-2 voor Roma, maar dat was niet genoeg om United te weerhouden van de finale.

Een wedstrijd om je op te verheugen: de aanvalsdrang van Manchester United tegen de sterke zakelijkheid van Villareal. Wij gokken op een Engelse zege.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account