Voorbeschouwing Willem II – Rangers FC (24-09-2020)

Het is Willem II gelukt om zonder grote problemen de Luxemburgse horde te nemen. Daardoor komt er nu een hele grote en mooie tegenstander naar Tilburg. Het gaat om de Schotse grootmacht Rangers FC. In Tilburg heeft men er zin in.

Door de corona-ellende zal de wedstrijd helaas niet in een vol stadion plaats kunnen vinden, maar het zal lastig worden om de boel in toom te houden als Willem II op voorsprong komt. Toen de Tilburgers het Europees voetbal toegewezen kregen was het houden aan de opgelegde maatregelen namelijk ook al lastig. Wie kan het ze kwalijk nemen? Willem II komt van ver en moet vooral genieten van al het moois.

Ook Rangers FC komt van ver. De club kent een rijke historie en heeft met spelers als Bert Konterman, Arthur Numan, Peter van Vossen en Michael Mols in het verleden veel Nederlandse spelers gehad. In Glasgow denk men nog met regelmaat terug aan Fernando Ricksen. Het trieste verhaal van de stoere verdediger is bekend.

Het verhaal van Rangers ook. De topclub raakte in de sportieve problemen en moest onder een nieuwe naam een doorstart maken op een lager niveau. Ineens werden er op het imposante Ibrox geen Old Firm's meer gespeeld, maar kwamen er onbekende clubs langs. Die tijd is voorbij. Rangers speelt weer Europees voetbal.

En dat is dus deze week in Tilburg. Wij denken dat de Schotten licht favoriet zijn en met de winst aan de haal gaan.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account