Voorbeschouwing Young Boys – Ajax (18-03-2021)

Ajax had donderdag geen kind aan Young Boys. De Zwitsers kregen tegen het elftal van Erik ten Hag geen enkele serieuze kans.

Vooraf was er nog enige vrees voor de klasse van Mirelem Sulejmani, maar daar bleek weinig van over. Slechts één schot kwam er van Young Boys, en dat was nog niet eens op doel.

Keeper Maarten Stekelenburg had een rustige avond in de Johan Cruijff Arena, terwijl in de aanval Davy Klaassen, Dusan Tadic en Brian Brobbey drie keer wisten te scoren namens Ajax.

Daardoor lijkt de uitwedstrijd in Zwitserland een formaliteit. Een 3-0 voorsprong geef je niet zomaar uit handen. Als beide ploegen het normale niveau halen kunnen we er zeker van zijn dat Ajax op z’n minst gelijk speelt tegen Young Boys en zich zo bij de laatste acht in het Europa League toernooi voegt.

Maar het is wel zaak om scherp aan de wedstrijd te beginnen. Bij een snelle achterstand kun je tegen jezelf voetballen en bovendien is het belangrijk om blessures te voorkomen. Laten we immers niet vergeten dat Ajax ook nog is verwikkeld in de strijd om het kampioenschap in de eredivisie. Al lijkt die strijd al min of meer te zijn gestreden.

Wij voorspellen dus, kortom, dat Ajax in Zwitserland wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account