Voorbeschouwing PSV – AS Monaco (21-10-2021)

PSV maakt zich na de wedstrijd tegen degradatiekandidaat PEC Zwolle op voor de Europese ontmoeting tegen AS Monaco dat in de Franse competitie uitkomt.

Hoewel de Eindhovenaren het op Europees gebied alleraardigst doen en in de eredivisie op de tweede plaats staan, klinkt er toch wat gemor rond het Philips Stadion. Dat komt voornamelijk door de keuzes van trainer Roger Schmidt.

De Duitster kan daar nu in één klap een einde aan maken door goede prestaties te behalen in de UEFA Europa League: een winnende coach krijgt immers altijd gelijk en is immer populair bij de aanhang.

Met AS Monaco komt er wel een tegenstander met een goede naam naar Brabant. De club komt natuurlijk uit Monaco, de plek waar de inwoners zo rijk zijn dat ze hun achterste afvegen met bankbiljetten en kaviaar eten als tussendoortje.

De club staat momenteel op de zesde plaats in de Franse Ligue 1 en heeft met spits Myron Boadu een bekende in dienst. De aanvaller speelde jarenlang voor AZ en besloot afgelopen zomer Alkmaar te verruilen voor het mondaine Monaco.

Wij denken dat AS Monaco een sterke tegenstander is die nogal stug uit de hoek kan komen. Het zal voor PSV lastig worden om de Monegasken hun wil op te leggen. Wij denken dat Monaco met een kleine overwinning naar huis gaat.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account