Voorbeschouwing PSV – Real Sociedad (16-09-2021)

PSV ontvangt deze week Real Sociedad. De Eindhovenaren doen dat in groep B van de Europa League waarin ook AS Monaco en Sturm Graz zitten.

PSV snakt naar een Europees succesje, maar wil ook in eigen land laten zien wat het waard is. De vraag is een beetje of PSV het gaat lukken om op beide fronten actief te zijn. De verwachtingen van Noni Madueke zijn hoog. In Brabant kan men nauwelijks wachten om de aanvaller op Europees niveau in actie te zien.

Real Sociedad is natuurlijk geen Real Madrid of FC Barcelona, maar je moet deze Spaanse ploeg zeker niet onderschatten. De club heeft in de eerste vier competitiewedstrijden 9 punten verzameld. Dat is er eentje minder dan koplopers Valencia en Atletico Madrid. Kortom: een ploeg om serieus te nemen.

Onlangs werd bekend dat Real Sociedad de Noorse aanvaller Alexander Sørloth overnam van RB Leipzig. Hiermee hebben de Spanjaarden nog meer mogelijkheden om het PSV lastig te maken.

Omdat PSV in eigen huis speelt, denken we dat het elftal van Schmidt een kans maakt om het spel te domineren met steun van de supporters. Als dat lukt zien we PSV een kleine overwinning boeken op Real Sociedad.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account