Voorbeschouwing Real Sociedad – PSV (09-12-2021)

Donderdagavond komt PSV in actie voor de UEFA Europa League. Daarvoor reizen de Eindhovenaren af naar Spanje om te spelen tegen Real Sociedad.

Die Spaanse ploeg staat in de Spaanse Liga op een knappe vijfde plek maar verloor zaterdag wel van Real Madrid met 0-2. In de Europa League staat Real Sociedad in groep B op de derde plaats achter AS Monaco en PSV.

Kortom: PSV staat er iets beter voor. Maar wat zegt dat? We kennen Real Sociedad als een lastige tegenstander. PSV is na een langzame start echter in bloedvorm.

Zaterdag won het overtuigend van FC Utrecht, hoewel het elftal van René Hake in een boeiende eerste helft aardig wat tegenstand bood. Opmerkelijk was het goede spel van Gakpo die terug kwam van een blessure.

Dat komt PSV wel goed uit, zeker met het oog op de wedstrijd in Spanje van komende week. Daarin kan Gakpo een belangrijke rol spelen voor zijn ploeg. PSV is overigens in de eredivisie de nummer drie. Maar het zit Ajax en Feyenoord op de hielen.

PSV wil graag Europees overwinteren en kan dus een overwinning op Real Sociedad goed gebruiken op de laatste speeldag van de groepsfase in de Europa League.

Wij denken dat de ploeg uit Eindhoven gelijk gaat spelen en zich daar niet voor hoeft te schamen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account