Voorbeschouwing Sturm Graz – PSV (30-09-2021)

In de Oostenrijkse stad Graz moet PSV het donderdagavond opnemen tegen Sturm Graz. En Sturm Graz is de huidige nummer twee van de Oostenrijkse voetbalcompetitie.

Het doet het dan ook uitstekend met overwinningen op WSG Tirol (5-0), VfB Hohenems (0-4) en Rapid Wien (0-3). Deze ploeg weet dus hoe je moet scoren. In het voormalige Arnold Schwarzenegger Stadion moet PSV de boel vooral proberen dicht te houden en zelf zien te scoren. Het stadion heet trouwens tegenwoordig heel commercieel de Merkur Arena, genoemd naar sponsor Merkur.

PSV zit een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Het Eindhovense publiek keert zich tegen trainer Schmidt. Vorig seizoen al vonden wij hem niet de juiste man voor PSV, maar blijkbaar zijn er idiote wissels en minder goede prestaties voor nodig om de fans dat ook te laten inzien.

Het bestuur van PSV kan alleen maar hopen op een paar goede weken. Anders wordt het wel heel onrustig rond het Philips Stadion en moeten er koppen rollen. Een goede wedstrijd in Oostenrijk zou al veel schelen.

Zoals gezegd: PSV moet sterk verdedigen en zelf proberen te scoren. Alleen dan kan er rust komen.

Of dat lukt? Wij denken van niet en voorspellen een gelijkspel.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account