Voorbeschouwing Ajax – Union Berlin (16-02-2023)

Ajax plaatste zich als nummer drie van Champions League groep A voor de knockout play-offs van de Europa League. Gezien het Europese seizoen van de Amsterdammers is dit een prima troostprijs.

Tegen Liverpool en met name Napoli werd op het kampioenenbal kansloos verloren. Het ontslag van Alfred Schreuder lijkt bevrijdend te werken in Amsterdam.

Er wordt beter gevoetbald en vooral veel gescoord. De tegenstanders van de laatste weken zijn natuurlijk niet de sterkste, maar winnen is winnen. En dat doet Ajax volop, hoewel het tegen RKC niet overtuigend was.

De tegenstander van Ajax is Union Berlin. Een ploeg die qua naam misschien niet zo bekend mag zijn, maar zeker niet onderschat mag worden. Kijk maar naar de stand in Duitsland.

Union Berlin staat op de tweede plaats, met slechts één punt achterstand op het sterrenensemble van Bayern München. Union heeft de laatste vijf wedstrijden gewonnen, met een uitstekende 1-2 bij RB Leipzig als generale repetitie.

Weinig vedettes

Zoek bij Union Berlin niet naar de grootste namen, die zijn er namelijk niet. Dat dit geen zwakte hoeft te zijn, is in het verleden al vaak bewezen. Union doet dat dit seizoen dunnetjes over. /p>

Sommige voetballiefhebbers zullen de wenkbrauwen fronsen als ze vernemen dat Sheraldo Becker één van de sterkhouders van Union Berlin is. De Surinamer speelde in Nederland voor onder meer PEC Zwolle en ADO Den Haag.

Daar deed hij het zeker niet slecht, maar dat hij nu één van de beste spelers in de Bundesliga is, mag verrassend worden genoemd. Leuk detail is dat Becker zijn opleiding bij Ajax genoot.

Het is lastig om een favoriet aan te wijzen. Je hebt de neiging om Union Berlin wat lager in te schatten, maar je staat niet voor niks op plek twee in de Bundesliga.

Maar Ajax is best goed in vorm. Gezien het thuisvoordeel zijn de Amsterdammers licht favoriet.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account