Voorbeschouwing Arsenal – PSV (20-10-2022)

Deze week wordt er Europees niet gespeeld, behalve in Londen. PSV gaat op bezoek bij Arsenal. Een prachtig affiche op papier, en waarschijnlijk ook in de praktijk.

Beide ploegen verkeren namelijk in uitstekende vorm. Deze wedstrijd zou eigenlijk op 15 september worden gespeeld, maar kon toen niet worden afgewerkt vanwege het overlijden van Queen Elizabeth.

PSV vertrekt vol vertrouwen naar Londen. Na een mindere periode die begon met de uitschakeling in de Champions League, gaat het de laatste weken goed in Eindhoven. Zondag werd er in eigen huis nog met 6-1 gewonnen van FC Utrecht.

Ook de laatste Europese wedstrijden gingen soepel, hoewel de tegenstand in de vorm van FC Zürich niet om over naar huis te schrijven was. Dat gaat donderdag wel anders worden.

Trotse koploper van de Premier League

Arsenal was voor dit seizoen al een topploeg en is een van de zwaarste tegenstanders in de Europa League. En dan loopt het dit seizoen ook nog eens uitstekend voor de ploeg uit de Londen.

In de zomer werd er flink uitgegeven aan de komst van Gabriel Jesus, Fábio Vieira en Oleksandr Zinchenko. Vooralsnog zal Arsenal daar geen spijt van hebben. In de Premier League staat Arsenal bovenaan, met een voorsprong van vier punten op eerste achtervolger Manchester City.

Ook in de Europa League staat Arsenal bovenaan. De eerste drie wedstrijden werden gewonnen. PSV staat tweede in de poule met 7 punten. Als Arsenal wint, is het verzekerd van een plek in de volgende ronde. PSV is bij een overwinning zo goed als zeker van een langer verblijf in de Europa League.

Is dat realistisch? In principe niet. Arsenal is momenteel een van de beste ploegen van Europa. Maar niets is onmogelijk. Een ploeg in vorm kan veel, en PSV is in vorm. Toch starten de Eindhoven donderdag als underdog.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account