Voorbeschouwing AS Roma – Feyenoord (20-04-2023)

Feyenoord begint donderdag aan de return met een 1-0 voorsprong. De Rotterdammers wonnen vorige week in eigen huis op Italiaanse wijze. AS Roma was beter, kreeg kansen, maar Feyenoord scoorde.

Een strafschop van AS Roma belandde op de paal, de lat werd nog een keer geraakt en van de aanvallers ging constant dreiging uit. Maar Feyenoord hield stand, zoals zo vaak dit seizoen.

Als het ook in Rome het doel schoon kan houden, wordt de halve finale van de Europa League bereikt, met uitzicht op meer. Zo ver is het nog lang niet.

AS Roma, getraind door José Mourinho, liet tijdens de eerste wedstrijd in De Kuip zien uitstekend te kunnen voetballen. Feyenoord had het moeilijk met het hoge tempo van de Italianen, ook na het uitvallen van Paulo Dybala.

De Argentijnse sterspeler moest nog voor rust met een liesblessure naar de kant. Hij lijkt echter op tijd fit te zijn voor de return in Stadio Olimpico in Rome.

Dat geldt ook voor spits Tammy Abraham. Hij viel uit met een schouderblessure. Mourinho liet na de wedstrijd nog weten te verwachten dat het duo de return niet gaat halen, maar het lijkt dus mee te vallen.

Kansen voor Feyenoord

Feyenoord had het weliswaar moeilijk in eigen huis, maar er lagen wel kansen. Toen AS Roma op zoek ging naar de gelijkmaker, lag er ruimte voor Feyenoord. Die ruimte zal er in de terugwedstrijd ook liggen.

Feyenoord heeft met Paixão en Idrissi twee snelle buitenspelers. Daar ligt een mogelijkheid om voor gevaar te stichten. Dat neemt niet weg dat het een zware avond gaat worden.

Voor Feyenoord is het te hopen dat het de eerste storm kan overleven, dan liggen er mogelijkheden. Arne Slot zal zeker een plan bedenken om Roma te bestrijden. Dat zal Mourinho uiteraard ook doen.

AS Roma – Feyenoord wordt een spannend duel, waarin de Italianen heel licht favoriet zijn.

Wat zeggen de bookmakers over AS Roma – Feyenoord

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account