Voorbeschouwing Bodø/Glimt – PSV (03-11-2022)

Wat kan de wereld er in een week anders uitzien. De op het oog allesbeslissende uitwedstrijd bij het Noorse Bodø/Glimt, dat vorig jaar AS Roma in eigen huis afdroogde, is bijna een wedstrijd voor de statistieken geworden.

Het is niet dat er niks op het spel staat, maar PSV is sowieso door naar de volgende ronde van de Europa League. En dat dankzij de knappe zege in eigen huis tegen Arsenal.

De kans is groot dat PSV als tweede in de poule gaat eindigen. Arsenal neemt het namelijk nog op tegen FC Zürich. De wedstrijden van PSV tegen FC Zürich hebben geleerd dat dit niet direct de sterkste ploeg van Europa is.

PSV zal overigens niet naar dat duel kijken. Ook tegen Bodø/Glimt zal Van Nistelrooij het maximale van zijn ploeg eisen. PSV is de laatste weken lekker op dreef, en zal die vorm willen doorzetten.

Met sterkste elf?

Het is de vraag of PSV met de sterkste opstelling gaat starten. Bodø/Glimt zal in ieder geval in de sterkste opstelling starten. De Noren staan nu derde, wat een vervolg in de Conference League betekent. In theorie kan FC Zürich nog over Bodø/Glimt heen.

De competitie in Noorwegen is al bijna klaar. Bodø/Glimt verloor afgelopen weekend de topper tegen Rosenborg BK. Kampioen kan Bodø/Glimt niet meer worden, maar met betrekking tot Europees voetbal voor volgend seizoen ziet het er goed uit.

Voor PSV is het vooral letten op aanvaller Amahl Pellegrino. De Noor met Tanzaniaanse ouders is topscorer van de Noorse competitie, met 23 doelpunten.

De aanvallers van PSV zijn de laatste weken ook lekker op dreef. Met name Xavi Simons maakt indruk, terwijl de weer fitte Luuk de Jong er direct weer staat. Het belooft donderdag een leuke wedstrijd te worden, met het in vorm verkerende PSV als lichte favoriet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account