Voorbeschouwing FC Midtjylland – Feyenoord (06-10-2022)

  • Match header module: Select
Poule F van de Europa League is een spannende. Alle vier de ploegen hebben na twee wedstrijden drie punten. Feyenoord staat op basis van het doelsaldo bovenaan, dankzij de 6-0 zege tegen Sturm Graz.

Ook FC Midtjylland heeft een ruime zege achter de rug. En zeker niet tegen de minste tegenstander. In Denemarken werd Lazio Roma met 5-1 verslagen. Feyenoord zal het daarom in de uitwedstrijd tegen FC Midtjylland behoorlijk zwaar gaan krijgen.

FC Midtjylland is een club uit Herning. Het is de kraamkamer van veel goede Deense wielrenners. Onder meer Bjarne Riis, ooit nog winnaar van de Tour de France, komt uit Herning.

De thuishaven van FC Midtjylland is de MCH Arena. Daar kunnen dik 11.000 toeschouwers in. Akkoord, de Kuip is het niet, maar sfeervol kan het er wel zijn.

In de competitie vergaat het FC Midtjylland overigens verre van goed. Een achtste plaats (van de twaalf) is niet best. Als FC Midtjylland aan het einde van het seizoen nog op deze plek staat, moet het tegen degradatie strijden. En dat is iets anders dan de tweede plek van vorig seizoen.

Wie zijn de sterren?

FC Midtjylland is een mix van Denen en buitenlandse spelers, waaronder een aantal Brazilianen. Evander weet het net makkelijk te vinden, en de Denen Dreyer en Isaksen maken ook meer dan eens een doelpunt.

Doelpunten maken is het probleem ook niet voor FC Midtjylland, dat is de defensie. FC Midtjylland krijgt veel doelpunten tegen. Met deze wetenschap kan een meer dan/minder dan doelpunten weddenschap interessant zijn.

Feyenoord gaat na een weinig overtuigende remise bij NEC naar Denemarken. Het draait redelijk bij de Rotterdammers. Het duel met FC Midtjylland is belangrijk. Een zege is een mooie stap richting overwintering.

Toch valt FC Midtjylland niet te onderschatten. De 5-1 overwinning tegen Lazio Roma liegt niet. Feyenoord zal misschien wel tevreden zijn als er donderdag een punt wordt behaald.
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account