Voorbeschouwing FC Zürich – PSV (06-10-2022)

Na de beschamende 3-0 nederlaag bij Cambuur van afgelopen zaterdag moet PSV op bezoek bij FC Zürich.

De Zwitsers zijn na twee wedstrijden in de groepsfase van de Europa League nog puntloos. Zowel tegen Arsenal als tegen Bodø/Glimt werd nipt met 2-1 verloren. Ook in de competitie loopt het verre van goed bij FC Zürich.

Na negen wedstrijden staat de ploeg op de voorlaatste plaats, met slechts drie punten. Op papier zouden de Zwitsers geen probleem moeten vormen voor PSV. Maar wat is papier waard?

PSV ging vol vertrouwen de wedstrijd met Cambuur in. Tegen Feyenoord was het twee weken geleden nog indrukwekkend. In Friesland was daar weinig meer van over. PSV liet geen moment zien dat het een kampioenskandidaat is.

Tegen FC Zürich zal trainer Ruud van Nistelrooij een reactie van zijn ploeg willen zien.

Oude bekenden

Als je naar de selectie van FC Zürich kijkt, dan kom je weinig bekende namen tegen. De meest bekende spelers zijn Donis Avdijaj en Jonathan Okita.

De Kosovaar dankt die bekendheid vooral aan zijn periode in Nederland, waar hij speelde voor Willem II, Roda JC en FC Emmen. Okita kwam uit voor MVV en NEC. In Nijmegen is hij held voor het leven, omdat hij NEC naar de eredivisie schoot in de play-offs.

PSV is pas één keer in actie gekomen in groep A van de Europa League. De wedstrijd tegen Arsenal werd uitgesteld vanwege het overlijden van Queen Elizabeth. De stand in de poule zegt daarom nog niet zo veel. Al is het wel zo dat PSV bij een overwinning in Zürich de Zwitsers zo goed als uitschakelt voor een vervolg in het Europese toernooi.

De Eindhovenaren starten ondanks het debacle tegen Cambuur als favoriet. De selectie is kwalitatief beter en FC Zürich is totaal niet in vorm.
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account