Voorbeschouwing Feyenoord – Lazio (03-11-2022)

Voor Feyenoord en Lazio kan het donderdag in de laatste speelronde van de Europa League nog alle kanten op. De beste papieren zijn voor Lazio, dat op acht punten staat.

Feyenoord heeft er na de pijnlijke nederlaag van vorige week bij Sturm Graz slechts vijf. Er zijn allerlei scenario’s mogelijk. Voor Feyenoord is voor een vervolg in de Europa League een overwinning noodzakelijk, maar zelfs dat kan te weinig zijn.

Als Feyenoord namelijk met één goal verschil van Lazio wint en Sturm Graz pakt een punt of meer tegen FC Midtjylland, dan eindigt Feyenoord als derde.

Alle ploegen kunnen ook nog op acht punten eindigen. Dan is het doelsaldo doorslaggevend. En dat zit wel snor bij de Rotterdammers. Maar goed, winnen van Lazio is noodzakelijk. En is dat realistisch?

Kansloos in de heenwedstrijd

Feyenoord was op de eerste speeldag in groep F kansloos in Rome. Het was dat Lazio de voet van het gaspedaal haalde, anders was de nederlaag nog groter geweest dan de uiteindelijke 4-2.

Lazio staat in de subtop van de Serie A, op plek vier. De generale repetitie was matig. Tegen middenmoter Salernitana werd, nota bene in eigen huis, met 3-1 verloren.

Feyenoord kwam in het weekend niet in actie, om zich volledig te kunnen richten op de wedstrijd met Lazio. De Rotterdammers kunnen dus nog overal naast grijpen, maar ook nog als eerste in de poule eindigen. Plek drie betekent overigens een vervolg in de Conference League.

Bij Feyenoord is het nog steeds een beetje zoeken naar de juiste opstelling. Trainer Arne Slot kiest vrijwel ieder duel voor een andere basis, wat het volgens critici lastig maakt om in een ritme te komen.

Wie er donderdag ook spelen, Feyenoord staat voor een zware klus tegen het op papier sterkere Lazio.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account