Voorbeschouwing Feyenoord – Sjachtar Donetsk (16-03-2023)

Het is nooit leuk om te worden uitgeschakeld, maar als Feyenoord de laatste acht van de Europa League niet bereikt, zullen de druiven helemaal zuur zijn.

De Rotterdammers waren in de heenwedstrijd, in Warschau, veel beter dan Sjachtar Donetsk. De 1-1 eindstand was dan ook een behoorlijke teleurstelling.

De Oekraïners kregen slechts één kans, en die werd benut. Feyenoord mocht achteraf blij zijn dat het kort voor tijd nog op gelijke hoogte kwam.

Op basis van de heenwedstrijd is de koploper van de eredivisie de huizenhoge favoriet om de volgende ronde te bereiken. Feyenoord is in de competitie qua resultaten lekker bezig en liet in Warschau zien toch wel over wat meer kwaliteit te beschikken.

Vreemd is dit niet, omdat Sjachtar Donetsk door de vreselijke oorlog in Oekraïne volledig is leeggelopen. De ploeg doet het vooral met jong talent. Dat talent kan natuurlijk voetballen, maar is niet te vergelijken met de topploeg die Sjachtar was.

Duel tussen twee koplopers

Sjachtar is net als Feyenoord koploper in de Oekraïense competitie. De laatste wedstrijden zijn makkelijk gewonnen. Sjachtar is dan ook geen ploeg om te onderschatten. Niettemin is het voor Feyenoord een uitgelezen kans om de laatste acht te bereiken.

En dan zijn ze toch al een behoorlijk eind op weg om het sprookje van vorig jaar te herhalen. Natuurlijk is het niveau in de Europa League wel een stukje hoger dan in de Conference League van vorig seizoen, maar alles is mogelijk.

Eerst Sjachtar, en dat gaat natuurlijk een uitdaging worden. Uitdoelpunten tellen niet. En als de kansen weer zo moeizaam worden benut, kan het een lastige avond worden.

In ieder geval heeft Feyenoord voorin een hoop spelers staan die kunnen scoren. De Mexicaan Santiago Giménez is eerste keus, maar met Danilo en Ezequiel Bullaude staan er goede vervangers klaar.

Jacks.nl
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account