Voorbeschouwing Feyenoord – Sturm Graz (15-09-2022)

Lazio Roma was meer dan een maat te groot voor Feyenoord. De uitslag (4-2 voor de Italianen) viel achteraf nog mee.

Donderdag kan er revanche worden genomen in de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz. De Oostenrijkers wonnen de eerste poulewedstrijd met 1-0 van FC Midtjylland. Hoewel het nog vroeg is, kan het bij een nieuwe nederlaag voor Feyenoord lastig worden om de volgende ronde te bereiken.

Een van de spelers om op te letten bij Sturm Graz is een Nederlander. Nota bene één die zijn opleiding in Rotterdam volgde, bij Sparta. Emanuel Emegha staat sinds dit seizoen onder contract bij Sturm Graz en heeft al twee keer gescoord in de competitie en maakte tegen Midtjylland het enige doelpunt.

Ook de andere spits, Rasmus Højlund, weet het net makkelijk te vinden. Verder staan er vooral Oostenrijkers onder contract.

Wisselvallig Feyenoord

Feyenoord blijft voorlopig een wisselvallige ploeg. In de competitie draait het meer dan behoorlijk, hoewel het spel lang niet altijd even goed is. In de Europa League werd slecht begonnen, hoewel Lazio Roma op papier (en waarschijnlijk ook in de praktijk) met afstand de beste ploeg uit de poule is.

Sturm Graz speelt trouwens ook verre van constant. Van de eerste acht wedstrijden in de competitie werden er vier niet gewonnen.

Het wordt de tweede Europese ontmoeting tussen beide ploegen. De eerste mag dan ruim 20 jaar geleden zijn, de pijn zal in Rotterdam niet zijn vergeten. Feyenoord dacht zich destijds via de laatste voorronde te kunnen plaatsen voor de Champions League.

Sturm Graz was immers niet de sterkste tegenstander. Na een 2-1 nederlaag in Oostenrijk, bleef het in Rotterdam 1-1. Weg Champions League.

Het is te lang geleden om over revanche te spreken. Het gaat om de Europa League van dit seizoen. Feyenoord heeft het thuisvoordeel en is toch wel favoriet tegen Sturm Graz.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account