Voorbeschouwing Lazio Roma – Feyenoord (08-09-2022)

Feyenoord opent donderdag de groepsfase in de UEFA Europa League met de op papier lastigste wedstrijd.

Uit bij Lazio Roma mag de ploeg van trainer Arne Slot laten zien dat de finaleplaats in de Conference League van vorig seizoen geen toevalstreffer is geweest.

Nu is de Europa League natuurlijk andere koek. Feyenoord dankt de plek in de Europa League overigens aan de derde plek in de eindstand van vorig seizoen. Tegenstander Lazio Roma werd vijfde in de Serie A, slechts 1 punt achter nummer 4 Juventus. Die vierde plek had recht gegeven op deelname aan de Champions League.

Feyenoord is voor Lazio Roma een echte angstgegner. Niet zozeer vanwege de verrassende zege in 2000 (1-2 mét de middelvinger van Tomasson), maar eerder vanwege de supporters.

Feyenoord is al eerder op bezoek geweest in Rome. Toen was AS Roma de opponent, en lieten sommige fans van de Rotterdammers hun sporen na. Vooral de Trevifontein moest het ontgelden. Het is voor inwoners van Rome, het merendeel van de supporters van Feyenoord en de clubkas van de Rotterdammers te hopen dat die paar raddraaiers zich een beetje gedragen.

Lazio Roma wisselvallig

Tot nu toe is het behoorlijk wisselvallig wat Lazio Roma laat zien. Na vijf wedstrijden is er tweemaal gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en eenmaal verloren. Die nederlaag was afgelopen weekend tegen Napoli. Aan de andere kant werd kampioen Internazionale wel met 3-1 verslagen.

De grote ster van de Italianen is de spits, Ciro Immobile. Altijd goed voor een hoop doelpunten. Ook de Spanjaard Luis Alberto is een bekende naam. Hij speelt al lang voor Lazio Roma, en is een bepalende factor op het middenveld.

Feyenoord draait op zich lekker in de eredivisie. Maar tegen Lazio Roma zijn de Rotterdammers donderdag de underdog. Een overwinning zou een enorme stunt zijn, net als in 2000.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account