Voorbeschouwing PSV – Bodø/Glimt (08-09-2022)

Voor PSV wordt het dit seizoen dus niet de groepsfase van de Champions League, maar die van de Europa League.

Ook mooi, maar in Eindhoven had men voorafgaand aan de return tegen Rangers FC toch op meer gehoopt. Het is niet zo, en het leven in Eindhoven gaat door. Dat liet PSV in de eerste twee duels na de misgelopen kwalificatie zien.

Maar tegen FC Twente volgde afgelopen zaterdag een deceptie. Na een slechte eerste helft werd met 2-1 verloren. Weg koppositie. Of het vertrouwen ook weg is, zal de komende periode blijken.

Wat dat betreft had PSV een eenvoudigere tegenstander kunnen treffen. Het Noorse Bodø/Glimt is misschien niet de meest aansprekende naam. Toch kan je deze naam in Rome beter niet te hard uitspreken.

AS Roma afgedroogd

Bodø/Glimt speelde vorig seizoen in de Conference League en zat in een poule met AS Roma. Inderdaad, ten koste van Feyenoord de latere winnaar. Maar daar was toen nog geen sprake van. Bodø/Glimt won in eigen huis met maar liefst 6-1 van de Italiaanse sterren. Uit werd keurig met 2-2 gelijkgespeeld. In de kwartfinale werden de Noren uitgeschakeld door, jawel, AS Roma.

Maar over naar dit seizoen. In Noorwegen is de competitie al over de helft. Bodø/Glimt staat op de tweede plaats, achter Molde FK. De achterstand is met 10 punten behoorlijk groot. Bodø/Glimt werd net als PSV in de play-offs voor de Champions League uitgeschakeld.

Het leuke aan Bodø/Glimt is dat er bijna alleen maar Noren in de selectie zitten. De spits is de gevaarlijkste speler van Bodø/Glimt. De Noor met Italiaanse en Tanzaniaanse roots Amahl Pellegrino is topscorer van de Noorse competitie.

Een zware tegenstander voor PSV om tegen te beginnen. Het thuisvoordeel is er wel. Maar Bodø/Glimt is een onbekende ploeg. Het is gevaarlijk om te stellen dat PSV de topfavoriet is.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account