Voorbeschouwing PSV – FC Zürich (13-10-2022)

PSV deed vorige week uitstekende zaken in de Europa League door met 5-1 te winnen bij FC Zürich. In de terugwedstrijd kan PSV al een voorzichtige stap zetten richting een vervolg in de Europa League na de (lange) winterstop.

De stand in de poule van PSV geeft een vertekend beeld. PSV en Arsenal hebben pas twee wedstrijden gespeeld, omdat het onderlinge duel vanwege het overlijden van Queen Elizabeth werd uitgesteld. Arsenal staat met zes punten bovenaan, PSV heeft er vier.

Dat moeten er na donderdagavond zeven zijn. PSV liet in Zürich zien op alle fronten beter te zijn dan de Zwitsers. In de competitie draait het beroerd voor FC Zürich. Vorig seizoen nog kampioen, nu troosteloos onderaan.

In de wedstrijd van afgelopen week was te zien waarom. De interim-coach van Zürich, Genesio Colatrella, had verdedigers opgesteld. De reden daarachter is nog altijd niet helemaal duidelijk.

Het wordt niet makkelijk

PSV is het aan zijn stand verplicht om te winnen, maar zo makkelijk als het in Zwitserland ging, zal het vermoedelijk niet worden. Als je de heenwedstrijd hebt gezien, is het logisch om te denken dat FC Zürich massaal gaat verdedigen. Duurt het lang voordat PSV die muur weet te doorbreken, dan dreigt het een lastige avond te worden. Als de aanvallers van PSV net zo op schot zijn als in Zwitserland, zal het gaatje zeker wel gevonden worden.

Met de twee ontmoetingen met Arsenal voor de deur, is het voor PSV bijna een vereiste om te winnen. Stel dat Arsenal twee keer te sterk is, dan kan PSV in de laatste wedstrijd tegen Bodø/Glimt alsnog kwalificatie bewerkstelligen. Plek drie in de poule geeft recht op de Conference League, maar PSV zet hoger in.

FC Zürich thuis mag geen problemen opleveren. Wedden op een zege van PSV is de juiste keuze.
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account