Voorbeschouwing PSV – Sevilla (23-02-2023)

  • Match header module: Select

Voor PSV wordt het een flinke klus om door te stoten in de Europa League. In Spanje werd er verloren met 3-0. Normaal gesproken heb je het dan over een kansloze nederlaag, maar dat was het zeker niet.

PSV kreeg best veel kansen, speelde helemaal niet verkeerd, maar kreeg nogal onnodig drie doelpunten tegen. Als je dan zelf niet scoort, gaat het een lastig verhaal worden om de volgende ronde te bereiken.

Sevilla is natuurlijk ook niet de minste tegenstander. De Spanjaarden zijn in de competitie aan een opmars bezig, na een dramatische eerste competitiehelft. Gezien de kwaliteit van de selectie is Sevilla het aan zijn stand verplicht om zich te plaatsen voor Europees voetbal.

En als je realistisch bent, gaat Sevilla ten koste van PSV de volgende ronde bereiken. Zeker met de 3-0 uit de heenwedstrijd.

Niks is onmogelijk

Nu is het leuke aan voetbal dat alles mogelijk is. Stel dat PSV in Eindhoven snel op voorsprong komt en het publiek gaat erachter staan, dan is de volgende ronde nog een mogelijkheid.

PSV heeft de kwaliteit in huis om het tegenstanders lastig te maken. Xavi Simons en Ismael Saibari zijn snelle en beweeglijke spelers, en met Luuk de Jong hebben ze een balvaste spits.

Sevilla heeft natuurlijk ook uitstekende spelers om de aanvallers van PSV in toom te houden. Een van de verdedigers is Karim Rekik. In de heenwedstrijd ontbrak hij vanwege een blessure. Er is echter een kans dat hij in het voor hem zo bekende Eindhoven wel kan meedoen.

Ook zonder Rekik heeft Sevilla een uitstekende verdediging, om over het middenveld met Rakitić en de aanval met de Marokkaan En-Nesyri nog maar te zwijgen.

Zoals gezegd wordt het niet eenvoudig voor PSV om de volgende ronde te bereiken. Een overwinning zou nog kunnen, maar met meer dan drie goals verschil van Sevilla winnen is nagenoeg onmogelijk.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account