Voorbeschouwing Sevilla – AS Roma (31-05-2023)

De finale van de Europa League gaat tussen het Spaanse Sevilla en het Italiaanse AS Roma. Dat Sevilla in de finale staat, mag geen verrassing worden genoemd.

Het wordt de vijfde finale in de Europa League in tien jaar tijd. De vorige vier finales werden overigens allemaal gewonnen. Het traject dat Sevilla deze jaargang heeft afgelegd is indrukwekkend. Onder meer Manchester United, Juventus en PSV werden geklopt.

Ook AS Roma heeft een Nederlandse ploeg uitgeschakeld. In de kwartfinale thuis tegen Feyenoord werd na verlenging gewonnen. In de halve finale was de ploeg van José Mourinho na twee draken van wedstrijden te sterk voor Bayer Leverkussen.

Het is best jammer dat Roma ondanks de aanwezige kwaliteit in de selectie zo verdedigend speelt. Maar ja, de winnende coach heeft altijd gelijk, en dat is Mourinho in zijn carrière vaak geweest.

Aan sterren geen gebrek

De finale heeft alles in zich om interessant te worden. Sevilla zal de aanval zoeken, terwijl Roma loert op een kans. De neutrale toeschouwer kan in elk geval genieten van de nodige sterren op het veld.

Bij Sevilla zijn dat onder meer de Marokkaanse doelman Bono, de Argentijnse wereldkampioenen Montiel en Papu Goméz en niet te vergeten de Kroaat Rakitić. Ook Karim Rekik krijgt regelmatig speeltijd bij Sevilla. Bij AS Roma is het vooral genieten van Dybala, als hij op tijd fit is voor de finale, en van de boomlange spits Tammy Abraham.

Finales zijn altijd lastig te voorspellen. Dat gaat nu niet anders zijn. Gezien het record van Sevilla in de Europa League zou je zeggen dat de Spanjaarden favoriet zijn. Italianen mag je echter nooit onderschatten, zeker niet als de coach naar de naam José Mourinho luistert.

De Portugees heeft nog nooit een Europese finale verloren en zal ongetwijfeld weer een tactisch meesterstukje bedenken. De finale begint om 21:00 uur en wordt gespeeld in Boedapest.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account