Voorbeschouwing Sevilla – PSV (16-02-2023)

PSV heeft het bepaald niet getroffen met de loting voor de knock-out ronde van de UEFA Europa League.

De Eindhovenaren moeten het opnemen tegen de ploeg die de grootste successen in dit toernooi heeft geboekt. Het Spaanse Sevilla won vier keer de Europa League en tweemaal de voorloper hiervan, de UEFA Cup.

Is PSV dan kansloos? Zeker niet. Sevilla draait een beroerd seizoen in La Liga. De voorlopige 12e plaats is niet iets waar ze in het zuiden van Spanje vrolijk van worden. De voorsprong op de degradatieplekken is klein, waardoor er voor Sevilla wellicht belangrijkere zaken spelen dan deze tweekamp met PSV.

Na de winterstop gaat het wel wat beter met Sevilla. Van de laatste vier competitiewedstrijden werden er drie gewonnen. Sevilla stroomt als nummer drie van groep G uit de Champions League in deze ronde in.

PSV eindigde achter Arsenal als tweede in poule A van de Europa League. De ploeg van Ruud van Nistelrooij verkeerde de laatste weken niet in grootse vorm, maar de laatste competitiewedstrijd tegen FC Groningen leverde een klinkende 6-0 zege op.

Grote namen

Sevilla is natuurlijk totaal iets anders dan FC Groningen. Als je kijkt naar de selectie, dan zie je vooral grote namen. Ivan Rakitić is weliswaar op zijn retour, maar nog altijd een uitstekende speler.

De spits is bij het grote publiek bekend geworden tijdens het WK. De Marokkaan Youssef En-Nesyri wordt echter al lange tijd gewaardeerd bij Sevilla. De Argentijnen Montiel, Acuña en Gómez werden in Qatar wereldkampioen.

En zo kan je nog wel even doorgaan. Ook Karim Rekik, ex-PSV, staat onder contract en mag regelmatig in de basis starten.

Bij PSV is Xavi Simons in topvorm. Het wordt interessant om te zien of hij het ook tegen de toppers van Sevilla kan. De Spanjaarden starten als favoriet, maar PSV is zeker niet kansloos.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account