Voorbeschouwing Sjachtar Donetsk – Feyenoord (09-03-2023)

Feyenoord treft in de achtste finales van de UEFA Europa League de Oekraïense grootmacht Sjachtar Donetsk. Bij die ploeg is er de laatste jaren, door de oorlog in Oekraïne, veel veranderd.

Waar er jarenlang een groot Braziliaans contingent in Donetsk vertoefde, bestaat de ploeg nu voornamelijk uit spelers uit Oekraïne. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Sjachtar een slechte ploeg is.

In de competitie staan ze op de tweede plaats, achter Dnipro-1. Zondag werd het competitieduel tegen Metalist Charkov met maar liefst 7-0 gewonnen.

Vanuit Nederlands oogpunt is Lassina Traoré de meest bekende naam. De ex-Ajacied is vaak basisspeler bij Sjachtar Donetsk en één van de weinige buitenlanders in de selectie. Hij moet samen met Danylo Sikan voor het gevaar zorgen.

Het is lastig inschatten hoe sterk Sjachtar Donetsk echt is. Zoals gezegd is de Oekraïense competitie flink veranderd. Als je kijkt naar de Europese wedstrijden van dit seizoen, zie je dat Sjachtar kansloos werd uitgeschakeld in de Champions League. In de play-off voor de Europa League werd na strafschoppen gewonnen van Stade Rennes.

Uitgaan van eigen kracht

Feyenoord is bezig aan een wonderlijk seizoen. Vrijwel de complete basisploeg van vorig seizoen is vertrokken. Arne Slot is erin geslaagd om een sterk collectief te smeden.

Feyenoord moet dan ook niet zozeer naar tegenstander Sjachtar kijken, maar uitgaan van de eigen kracht. Die kracht zit mooi verdeeld over de linies. Feyenoord is voor iedere tegenstander een ploeg om rekening mee te houden. Daarbij heeft de ploeg de laatste wedstrijden de wind mee.

Het is lastig om voor donderdag een favoriet aan te wijzen. Op papier zou je zeggen dat Sjachtar de bovenhand heeft, maar papier is in deze niks waard. Feyenoord zal het duel met goede moed beginnen.

Van een ‘echte’ uitwedstrijd van Feyenoord is overigens geen sprake. Vanwege de oorlog wordt het duel in het Poolse Warschau gespeeld.

Scoor zelf ook tijdens deze wedstrijd

Win 100 keer je inzet terug als Feyenoord deze wedstrijd scoort. Dat moet toch te doen zijn. Jack's Casino & Sports heeft een bijzondere actie voor deze wedstrijd.

Registreer je als nieuwe speler en krijg maar liefst 100 keer je inzet terug als de Rotterdammers een doelpunt maken. Met een inzet van €1 kun je dit eigenlijk niet laten lopen. Meld je aan via de banner hieronder.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account