Voorbeschouwing Sturm Graz – Feyenoord (27-10-2022)

  • Match header module: Select

Na een matige generale repetitie tegen Fortuna Sittard vertrekt Feyenoord naar Oostenrijk voor de belangrijke wedstrijd tegen Sturm Graz.

In poule F kan het nog alle kanten op. Alle vier de ploegen staan op vijf punten. Op basis van een ingewikkelde combinatie van doelsaldo en onderling resultaat staat Feyenoord bovenaan en Sturm Graz laatste. Dit heeft Feyenoord vooral te danken aan de klinkende 6-0 overwinning in eigen huis tegen Sturm Graz.

Het is een cliché, maar donderdag starten beide ploegen weer op 0-0. In de Oostenrijkse competitie staat Sturm Graz op een keurige tweede plaats, twee punten achter koploper Red Bull Salzburg.

Afgelopen weekend speelden beide ploegen met 0-0 tegen elkaar gelijk. Ook Feyenoord speelde gelijk, hoewel weinig Rotterdammers trots zullen zijn dat het in eigen huis tegen Fortuna 1-1 werd.

Winnaar heeft goede papieren

De ploeg die donderdag als winnaar van het veld stapt, heeft goede papieren om de volgende ronde te bereiken. In het geval van Feyenoord is een zege voldoende om zeker te zijn van Europese overwintering.

Of dat in de Europa League of Conference League wordt, zal na de laatste speelronde blijken. Een nederlaag van Feyenoord is niet zo handig. Dan komt er erg veel druk te zijn op de laatste groepswedstrijd, thuis tegen SS Lazio.

Puur op basis van de heenwedstrijd zou je Feyenoord als favoriet aanwijzen. Maar nogmaals, dit zegt helemaal niks. In een poule waarin alle ploegen evenveel punten hebben, is het haast onmogelijk om te voorspellen hoe de wedstrijden gaan verlopen. Het zou helemaal bij deze poule horen als het donderdag in een gelijkspel eindigt.

Sturm Graz en Feyenoord spelen donderdag om 21:00 uur. De uitslag van de wedstrijd Lazio – FC Midtjylland is dan al bekend. Wellicht dat dit nog een rol gaat spelen. Hoe dan ook zullen beide ploegen voor de winst spelen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account