Voorbeschouwing Union Berlin – Ajax (23-02-2023)

Ook de meest fanatieke supporter van Ajax zal niet echt genoten hebben van de heenwedstrijd tegen Union Berlin. Ajax creëerde nauwelijks kansen, of eigenlijk geen.

De Amsterdammers hadden zelfs geluk dat Union Berlin de kansen niet afmaakte, en dat de enige treffer van de Duitsers wegens buitenspel werd afgekeurd.

Nu was het ook niet zo dat Union Berlin heer en meester was in de Johan Cruijff Arena. Het was een saaie wedstrijd, die dan ook in 0-0 eindigde.

Daardoor kan het in de return nog alle kanten op. Het is te hopen dat er wat meer te genieten valt. Dat ligt ook wel in de lijn der verwachting. Sowieso gaat er een winnaar komen, en dat brengt altijd de nodige spanning met zich mee.

Op basis van de heenwedstrijd start Ajax zeker niet als favoriet. In eigen huis werd er al niks gecreëerd, dat doet het ergste vermoeden voor de terugwedstrijd.

‘Totale mislukking’

De Duitse media staan er niet om bekend een blad voor de mond te nemen. Zo werd aanvoerder Dušan Tadic een ‘totale mislukking’ genoemd. In Duitsland waren ze niet onder de indruk van Ajax. In Nederland overigens ook niet.

Nu is het niet terecht om op basis van één wedstrijd Ajax (weer) af te schrijven. Het liep na het ontslag van Alfred Schreuder juist weer wat beter, met John Heitinga aan het roer. En Union Berlin is natuurlijk niet de minste tegenstander.

Union liet zien vooral in de counter voor gevaar te kunnen zorgen. Ook in eigen huis laten ze de bal graag aan de tegenstander. En dan loeren ze op mogelijkheden om er razendsnel uit te komen.

Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor Sheraldo Becker, die in Amsterdam is opgegroeid. In het eerste duel liet hij overigens weinig zien.

Union Berlin is wel de favoriet om door te stoten.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account