UEFA - Europa League 2023-2024

05-10-2023 18:45

Voorbeschouwing AEK Athene – Ajax (05-10-2023)

  • Match header module: AEK Athens FC vs AFC Ajax 2023-10-05 18:45

Ajax gaat een heet avondje tegemoet in Athene. Letterlijk, want het is in Griekenland nog aangenaam nazomerweer en het duel wordt al om 18:45 uur (19:45 uur plaatselijke tijd) gespeeld.

Daarnaast is het Griekse publiek altijd fanatiek en wordt er alles aan gedaan om de bezoekers bang te maken. Ajax hoeft zeker niet met een bang hartje naar Athene af te reizen, hoewel de Amsterdammers verre van in vorm zijn.

Het is crisis in Amsterdam en je vraagt je week na week meer af of het nog goed gaat komen. Deze wedstrijd kan een mooi moment zijn om voor een kantelpunt te zorgen.

Toch is AEK Athene geen ploeg waar je zomaar eventjes van gaat winnen. De Grieken wonnen verrassend het eerste groepsduel van Brighton. In Engeland was AEK met 2-3 de sterkste. En in de competitie is AEK Athene nog ongeslagen. Er werd vier keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld.

Oude bekenden

De selectie van AEK Athene is een mengelmoes van allerlei nationaliteiten. Met Nordin Amrabat (ex-PSV) en Tom van Weert (ex-FC Groningen) spelen er voor Nederland en Ajax wat bekende spelers in.

En dan vergeten we de Kroaat Domagoj Vida nog. Hij is in Amsterdam vooral bekend als de knipoog-Krooat vanwege zijn knipoog in de wedstrijd Dinamo Zagreb-Olympique Lyon. Een wedstrijd die Ajax een plek in de volgende ronde van de Champions League kostte.

Vida is inmiddels 34 en zit bij AEK vooral op de bank. Al met al is AEK een gevaarlijke ploeg, met aanvallers die makkelijk weten te scoren.

Ajax-trainer Maurice Steijn is nog altijd zoekende. Met name achterin zijn er steeds wisselingen. Dat is ook niet zo gek, Ajax krijgt veel te makkelijk tegendoelpunten. Ook in de gestaakte wedstrijd tegen RKC was het weer twee keer raak.

Ajax zal de Griekse storm moeten doorstaan en hopen dat het achterin een keer dichtgehouden wordt. AEK Athene is in eigen huis favoriet.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account