UEFA - Europa League 2023-2024

14-12-2023 21:00

Voorbeschouwing Ajax – AEK Athene (14-12-2023)

  • Match header module: AFC Ajax vs AEK Athens FC 2023-12-14 21:00

Ajax weet donderdag precies waar het aan toe is. De Amsterdammers moeten winnen, anders is het Europese avontuur voorbij.

Een voortzetting in de Europa League gaat het sowieso niet worden. De Conference League is het hoogst haalbare. Ajax heeft een zeer wisselvallige groepsfase achter de rug. Er is twee keer gelijk gespeeld en drie keer verloren.

Voor tegenstanders is het een feest geweest om tegen Ajax te spelen. De Amsterdammers moesten maar liefst twaalf keer vissen.

Een van de twee punten is tegen AEK Athene behaald. Dat was nog onder trainer Maurice Steijn. Inmiddels heeft John van ’t Schip het overgenomen. In de competitie gaat het sindsdien een stuk beter en wordt er achterin veel minder weggegeven.

In Europa is er trouwens nog geen verbetering opgetreden. Tegenstander AEK Athene staat in de Griekse competitie op de tweede plek. De laatste anderhalve maand is de ploeg in Griekenland goed in vorm. Voor Ajax wordt het dus zeker geen walk-over.

Alles of niks

Voor Ajax staat er donderdag best wel wat druk op. Bij een nederlaag of een gelijkspel is het einde verhaal in Europa. Daarnaast staat de Conference League op het spel. En laat dat nu net een Europees toernooi zijn waarin de tegenstand niet van die orde is dat het onmogelijk is om te winnen.

Mocht Ajax doorgaan, dan is het niet zo dat de Amsterdammers topfavoriet voor de eindzege zijn. Maar er kan zomaar een mooi voorjaar aankomen.

AEK Athene zal leunen op de sterke defensie. De Grieken krijgen maar weinig doelpunten tegen. Voor Ajax wordt het dus zaak om geduld te hebben en het zeker niet open te gooien achterin. Dat hebben ze onder Steijn al genoeg gedaan.

In eigen huis is Ajax favoriet om te winnen en door te stoten. Het zou een mooi einde zijn van een turbulente eerste seizoenshelft.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account