UEFA - Europa League 2023-2024

09-11-2023 18:45

Voorbeschouwing Ajax – Brighton (09-11-2023)

  • Match header module: AFC Ajax vs Brighton & Hove Albion 2023-11-09 18:45

Ajax heeft dezelfde uitgangspositie als PSV in de Champions League. Er moet worden gewonnen om nog een reëel uitzicht op plaatsing voor de volgende ronde te hebben.

Voor Ajax wordt dat geen eenvoudige opdracht. Brighton Hove & Albion liet twee weken geleden zien een prima ploeg te zijn. Ajax was in het zuiden van Engeland volstrekt kansloos. Sindsdien is er natuurlijk wel het een en ander veranderd bij de Amsterdammers.

Maurice Steijn is vertrokken en zijn opvolger John van ’t Schip is gekomen. Onder Van ’t Schip weet Ajax in ieder geval weer wat winnen is, hoewel het spel nog niet op het niveau is waar het moet zijn.

De wedstrijd tegen Brighton is voor Ajax een mooie test. Brighton is van een ander niveau dan FC Volendam en sc Heerenveen. De ploeg draait keurig mee in de Premier League, volgens velen de sterkste competitie ter wereld.

Naast de Nederlanders staan er diverse grote namen op het veld. Als de logica wordt gerespecteerd, wordt het wederom een zware avond voor Ajax.

Open wedstrijd

Het leuke van de ontmoeting tussen Ajax en Brighton is dat beide ploegen moeten winnen. In de Europa League plaatst alleen de groepswinnaar zich voor de laatste zestien. De nummer twee speelt een tussenronde en de nummer drie moet verder in de Conference League.

De ploeg van de Nederlanders Jan Paul van Hecke, Joël Veltman en Bart Verbruggen staat nu derde, met vier punten. Ajax is de hekkensluiter, met twee punten. Een zege is nodig om weer mee te doen.

Is dat realistisch? Alles is mogelijk, maar Brighton is favoriet om te winnen. De Engelsen hebben meer kwaliteit in huis en bij Ajax zijn de verschillende lekken nog lang niet gedicht.

Een overwinning doet wonderen voor het vertrouwen. Dit zou tegen het sterke Brighton een flinke verrassing zijn.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account