UEFA - Europa League 2023-24 Qualifiers

31-08-2023 20:00

Voorbeschouwing Ajax – Ludogorets (31-08-2023)

  • Match header module: AFC Ajax vs PFC Ludogorets Razgrad 2023-08-31 20:00

Wat een zeer lastige klus leek te worden, wordt hoogstwaarschijnlijk een formaliteit. Ajax won in Bulgarije makkelijk met 4-1 van Ludogorets Radzgrad.

De Amsterdammers staan met meer dan anderhalf been in de groepsfase van de Europa League. Mohammed Kudus scoorde drie keer. Een mooi afscheidscadeau voor de man die naar West Ham United lijkt te vertrekken.

Ook zonder Kudus mag de return in Amsterdam geen enkel probleem zijn. Het is niet dat Ludogorets er niks van kan, maar zij gaan normaal gesproken nooit met drie goals verschil winnen.

Voor Ajax-trainer Maurice Steijn is het een mooi succes. Als trainer van Ajax sta je altijd onder druk, en misschien geldt dit voor Steijn nog wel meer. Draai de klok 12 maanden terug en je had keihard gelachen als je had gezegd dat Maurice Steijn trainer van Ajax zou worden.

Hij is ook nog eens ingestapt op een moeilijk moment, na een seizoen dat, om het voorzichtig te stellen, niet geheel naar wens is verlopen.

Nog een zege voor het vertrouwen

Het probleem van Ajax is niet dat de spelers er niks van kunnen. Steven Bergwijn is in potentie een van de beste, zo niet de beste, speler van de eredivisie. En als Brian Brobbey eenmaal gaat scoren, is er geen houden meer aan.

Vertrouwen is zoals wel vaker het toverwoord. Daar is nog een beetje een gebrek aan. Niet zo vreemd, na het vorige seizoen. Vertrouwen krijg je door overwinningen zoals bij Ludogorets. Het zou voor Ajax dus lekker zijn om nog een keer ruim te winnen.

Het kan donderdag twee kanten op. Of Ajax wint wederom ruim, of de Amsterdammers vinden het wel best. In dat laatste geval wordt het een saaie wedstrijd, want Ludogorets is geen ploeg die gaat domineren.

Een ding is duidelijk: Ajax is in eigen huis de grote favoriet.

Logo Bet365

€50 AAN FREE BETS BIJ €10 INZET

Alleen voor nieuwe spelers

Bonus beschikbaar vanaf 24+

WED €10 EN ONTVANG €50 AAN FREE BETS

Maak een account aan bij Bet365 en begin met wedden op je favoriete sporten! Zet €10 in op een sport naar keuze en krijg maar liefst 5x een €10 gratis weddenschap als bonus.

Schrijf je hier inWat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account