UEFA - Europa League 2023-2024

21-09-2023 21:00

Voorbeschouwing Ajax – Olympique Marseille (21-09-2023)

  • Match header module: AFC Ajax vs Olympique de Marseille 2023-09-21 21:00

Op papier is Ajax – Olympique Marseille een prachtig affiche om de groepsfase van de Europa League mee te openen.

Als je puur naar de namen kijkt, vraag je je af waarom beide ploegen niet in de Champions League spelen. Bij Ajax is het antwoord simpel. Vorig seizoen was niet goed. Dat is dit seizoen ook nog niet. Het rommelt aan alle kanten bij de Amsterdammers.

Tussen de nieuwe trainer Maurice Steijn en de nieuwe technisch directeur Sven Mislintat lijkt het niet echt te boteren. Er wordt intern getwijfeld aan Steijn en afgelopen dinsdag kwam naar buiten dat Ajax een onderzoek gaat starten naar de handelwijze van Mislintat rond de transfer van de Kroaat Borna Sosa.

Dit alles slaat terug op de spelersgroep, het spel is namelijk bedroevend. Bij Ajax lijkt niemand in het kampioenschap te geloven. En wat het in Europa gaat worden, is ook een groot vraagteken.

Dan de tegenstander, Olympique Marseille. De Franse topclub heeft in de zomer goed ingekocht. Pierre-Emeric Aubameyang kwam transfervrij over van Chelsea. Hij is niet meer de ster van weleer, maar nog altijd een goede speler. Ook de Braziliaan Lodi en de Senegalees Ndiaye kwamen de gelederen versterken.

De vruchten van dit aankoopbeleid worden nog niet geplukt want ook bij Olympique Marseille rommelt het momenteel aan alle kanten. Trainer Marcelino en zijn voltallige technische staf zijn opgestapt. Afgelopen maandag waren er al dreigementen vanuit supportersgroepen naar de Spaanse coach.

Redenen hiervoor zijn de slechte competitiestart en de uitschakeling in de derde voorronde van de Champions League door het Griekse Panathinaikos.

Wil de favoriet nu opstaan?

Het valt niet mee om op voorhand een favoriet aan te wijzen. Bij Ajax loopt het voor geen meter. Maar in het voetbal kan het snel gaan, één goede wedstrijd kan veel veranderen.

Bovendien heb je al vaak gezien dat ploegen die het niet goed doen in de competitie, in Europa de pannen van het dak spelen.

Olympique Marseille zal het in elk geval niet erg vinden om in deze fase van het seizoen Ajax te treffen. De Amsterdammers missen vertrouwen. Als je wilt inzetten op dit duel, is het verstandig om niet je volledige vermogen op een van de clubs te zetten.

Zoals gezegd is het een moeilijke wedstrijd om te voorspellen. Inzetten op een meer dan/minder dan weddenschap lijkt ons de meest veilige optie.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account