UEFA - Europa League 2023-2024

26-10-2023 21:00

Voorbeschouwing Brighton & Hove Albion – Ajax (26-10-2023)

  • Match header module: Brighton & Hove Albion vs AFC Ajax 2023-10-26 21:00

Het tijdperk van Maurice Steijn bij Ajax zit erop. Zijn opstappen was onvermijdelijk. Ajax speelt dit seizoen dramatisch en staat in de competitie op de zeventiende plaats.

Het is nog niet bekend wie aanstaande donderdag voor de groep. De kans is het grootst dat dit assistent Hedwiges Maduro is, maar ook John van ’t Schip wordt op dit moment genoemd.

Ajax moet gewoon door, om te beginnen in de Europa League. In de poule van Ajax is AEK Athene na twee speelronden de verrassende koploper. Dat hebben de Grieken vooral te danken aan de zege bij Brighton & Hove Albion.

Ajax mag dit kunststukje donderdag proberen over te doen. Dat gaat niet meevallen. Om te beginnen is Brighton een prima ploeg. Daarnaast speelt het vormpeil van Ajax, of het ontbreken daarvan, een rol.

Brighton was tot een aantal jaar geleden onder Nederlanders vooral bekend als de leuke stad om naartoe te gaan op vakantie. Tegenwoordig maakt vooral het voetbal indruk. Bij Brighton & Hove Albion staan de Nederlands Bart Verbruggen (international), Jan Paul van Hecke (jeugdinternational) en Joël Veltman (ex-Ajax) onder contract.

Brighton begon de competitie goed maar is de laatste weken niet echt op dreef, hoewel de tegenstand pittig was. De 6-1 nederlaag bij Aston Villa was heel fors, maar het gelijkspel tegen Liverpool en de nipte nederlaag tegen Manchester City zijn niet zo vreemd.

Verliezer haakt af

Ajax en Brighton zijn de nummers drie en vier in de groep. De ploeg die donderdag aan het kortste eind trekt, haakt voorlopig af. De Ajacieden mogen hun borst nat maken. Een van de grootste talenten van dit moment, Ansu Fati, speelt namelijk voor Brighton.

Hij wordt voorin ondersteund door de ervaren Danny Wellbeck. Brighton Brighton & Hove heeft een uitstekende ploeg en is dan ook favoriet om Ajax te kloppen.

Zelfs de meest fanatieke Feyenoorder krijgt onderhand bijna medelijden met Ajax. Het loopt voor geen meter en de situatie lijkt iedere dag moedelozer te worden. Ajax staat diep in het rechterrijtje.

Deze wedstrijd in de Europa League is in ieder geval een welkome afleiding van de ellende in de eredivisie. Misschien dat dit bevrijdend werkt.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account