UEFA - Europa League 2023-2024

15-02-2024 18:45

Voorbeschouwing Feyenoord – AS Roma (15-02-2024)

  • Match header module: Feyenoord Rotterdam vs AS Roma 2024-02-15 18:45

Feyenoord neemt het voor het derde seizoen op rij op tegen AS Roma. De eerste ontmoeting was de finale van de Conference League, die door de Romeinen werd gewonnen.

Ook vorig jaar was AS Roma de sterkste, in de kwartfinales van de Europa League. Tel het irritante spel van de Italianen erbij op en je snapt dat Feyenoord liever een andere tegenstander had gehad. Aan de loting kan niks meer veranderd worden, waardoor de Rotterdammers het hiermee zullen moeten doen.

Ten opzichte van de vorige twee ontmoetingen is er wel een belangrijk verschil. José Mourinho is niet langer de hoofdtrainer van AS Roma. De Portugees werd vorige maand wegens tegenvallende resultaten in de competitie ontslagen.

Zijn opvolger is ook geen onbekende, Daniele de Rossi. Als speler af en toe een beest, als trainer moet hij zich nog bewijzen. Hij won zijn eerste drie wedstrijden, maar verloor afgelopen weekend van koploper Internazionale.

Vormdip Feyenoord

Aan kwaliteit is er bij AS Roma natuurlijk geen gebrek. Romelu Lukaku, Dybala, Paredes, om maar wat namen te noemen. Ook de Nederlanders Rick Karsdorp (ex-Feyenoord) en Dean Huijsen staan de laatste weken veelvuldig in de basis.

AS Roma is aardig op dreef, wat je van Feyenoord niet helemaal kan zeggen. De wedstrijden worden moeizaam gewonnen en spits Santiago Giménez weet het net nauwelijks te vinden. Bovendien ontbrak hij tegen Sparta met een lichte blessure.

Gelukkig voor Feyenoord zijn de resultaten er nog wel en is het al vijf duels op rij zonder tegendoelpunten. Je hebt het gevoel dat een ruime zege meteen voor een blijvende boost voor het vertrouwen zorgt.

Feyenoord staat voor een hels karwei. AS Roma is zo Italiaans als het maar zijn kan. Het is erg lastig om van ze te winnen. Vorig seizoen lukte dat in eigen huis. Het publiek zal vol achter Feyenoord staan. Of dat genoeg is, zal donderdagavond vanaf 18:45 uur blijken.

Feyenoord start in de eigen Kuip als underdog.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account