UEFA - Europa League 2023-24 Qualifiers

24-08-2023 20:00

Voorbeschouwing Ludogorets Razgrad – Ajax (24-08-2023)

  • Match header module: PFC Ludogorets Razgrad vs AFC Ajax 2023-08-24 20:00

Om het hoofdtoernooi van de Europa League te bereiken moet Ajax het opnemen tegen Ludogorets Razgrad. Dat is geen gemakkelijke opgave.

Ludogorets domineert al jarenlang de Bulgaarse competitie en is 12 keer op rij kampioen geworden. In Europa zijn de prestaties nog niet denderend geweest, maar Ludogorets is absoluut geen ploeg om te onderschatten.

Zeker niet voor Ajax, waar het nog niet loopt zoals gewenst. De openingswedstrijd van het seizoen was (qua resultaat) bemoedigend, maar tegen Excelsior liet Ajax twee punten liggen. Met een Amsterdamse bril op kun je wel concluderen dat Ajax veel kansen creëerde. Ze werden alleen gemist.

Ludogorets heeft in Europees verband twee keer eerder tegen een Nederlandse ploeg gespeeld. Tien jaar geleden werd in de groepsfase van de Europa League twee keer gewonnen van PSV.

Dit was in het beste Europese seizoen van PFC Ludogorets Razgrad, zoals de club voluit heet. De ploeg bereikte in het seizoen 2013/2014 de laatste zestien van de Europa League, en schakelde onder meer Lazio Roma uit.

Bekende doelman

Bij Ludogorets staat een oude bekende onder contract. Keeper Sergio Padt, vooral bekend van zijn tijd bij FC Groningen, is momenteel tweede keus onder de lat. Padt speelde in de jeugd nog voor Ajax.

Bij de kampioen van Bulgarije is het vooral kijken naar de Ghanees Bernard Tekpety en de Braziliaan Rwan Seco. En de Poolse middenvelder Jakub Piotrowski scoorde in de vorige ronde tegen Astana twee keer. Ludogorets is geen ploeg die alleen maar achterover leunt, zeker in eigen huis niet.

Op voorhand is het lastig om een favoriet aan te wijzen. Ajax is de grotere naam, maar wat zegt dat? Vorig seizoen ging het niet goed en de Amsterdammers lopen niet over van het zelfvertrouwen. Daarnaast is er met Maurice Steijn een nieuwe trainer, wat ook altijd even wennen is.

Het is dan ook niet verstandig om je volledige vermogen op een Amsterdamse zege in te zetten.

Logo Bet365

€50 AAN FREE BETS BIJ €10 INZET

Alleen voor nieuwe spelers

Bonus beschikbaar vanaf 24+

WED €10 EN ONTVANG €50 AAN FREE BETS

Maak een account aan bij Bet365 en begin met wedden op je favoriete sporten! Zet €10 in op een sport naar keuze en krijg maar liefst 5x een €10 gratis weddenschap als bonus.

Schrijf je hier inWat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account