UEFA - Europa League 2023-2024

30-11-2023 21:00

Voorbeschouwing Olympique Marseille – Ajax (30-11-2023)

  • Match header module: Olympique de Marseille vs AFC Ajax 2023-11-30 21:00

Ajax vecht donderdagavond voor de laatste kans in de Europa League. De kans is klein dat Ajax na de winterstop nog in het tweede Europese toernooi actief is.

Dan moeten de Amsterdammers tweemaal winnen en op de andere velden moet alles meezitten. Een vervolg in de Conference League is realistischer.

Ook om dit te bereiken zijn twee zeges handig, maar Ajax is hierbij niet afhankelijk van de andere resultaten. Het grote voordeel voor de Amsterdammers is dat het een stuk beter gaat dan een maand geleden. Met John van ’t Schip aan het roer is er het nodige veranderd.

Ajax heeft onder Van ’t Schip pas één keer verloren, op bezoek bij Brighton. Verder werd er drie keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld. Met name de 5-0 zege op Vitesse maakte indruk, hoewel de tegenstander van matige kwaliteit was. Maar toch, winnen is winnen. En vijf keer scoren is altijd lekker voor het vertrouwen.

Het tobbende Marseille

De fans van Olympique Marseille maken dit seizoen hetzelfde mee als de supporters van Ajax. Hun trots presteert zeer matig. De negenvoudig kampioen van Frankrijk staat in de middenmoot en er valt weinig te genieten. Olympique scoort moeizaam, en dat met spelers als Aubameyang en Ismaïla Sarr.

In de heenwedstrijd in Amsterdam zag je trouwens dat ze het wel kunnen. Dat duel eindigde in 3-3 en was eigenlijk tekenend voor de periode van Steijn bij Ajax. Achterin was het constant open huis.

Dat is onder Van ’t Schip veranderd. Achterin is het nog steeds geen topniveau, maar er wordt minder ruimte weggegeven. Voor Ajax is het duel met Olympique Marseille een mooie test. Is het lek inderdaad boven of gaat het pijnlijke seizoen nog even door?

Het is een moeilijk duel om te voorspellen. Vooraf is maar één ding zeker, en dat is dat Ajax moet winnen.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account