Jacks.nl
Nieuws en berichten over het Nederlands elftal, Eredivisie, Jupiler League, KNVB beker en amateur voetbal.

Matchfixing of roddel

  • Rick41
  • Onderwerp Auteur
  • Bezoeker
  • Bezoeker
  • Thanks: 0

Matchfixing of roddel

Posted 7 jaren 11 maanden geleden #986
SPORT De naam van de Nederlandse toparbiter Serdar Gözübüyük is door een Nederlandse verdachte in een Duitse matchfixingzaak genoemd, schrijft de Volkskrant vandaag. De krant heeft documenten uit het strafdossier in handen. De 29-jarige Gözübüyük ontkent stellig en zegt “geschokt” te zijn, en ook de KNVB heeft geen reden aan zijn integriteit te twijfelen.
Het zou gaan om twee eerstedivisieduels die gespeeld werden in september 2009: SC Veendam - Helmond Sport (0-0) en Fortuna Sittard - Cambuur (1-2). De Duitse justitie had in 2013 al gezegd tegenover tijdschrift Voetbal International dat deze wedstrijden tot het lijstje van mogelijk ‘gefixte’ wedstrijden behoorden. De precieze rol van Gözübüyük is onduidelijk, schrijft de Volkskrant. Volgens verdachte Paul R., ook wel ‘Rooie Paul’, is er fors ingezet op beide wedstrijden en kon dat niet anders dan aan de scheidsrechter liggen, omdat de teams verschilden.

R. zegt dat het contact met Gözübüyük via een handlanger van hem verliep, maar volgens zijn Duitse verhoorders is R. ook zelf met de arbiter gezien in het clubhuis van de Haarlemse club Young Boys. In 2011 werd dat gesloten omdat criminelen er illegale pokertoernooien hielden.(bron Nrc.nl)
door Rick41

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: Matchfixing of roddel

Posted 7 jaren 11 maanden geleden #987
Tja blijft lastig dat soort verhalen en wat je wel en niet moet geloven. Kan ook zomaar een onzin verhaal zijn.

Dick Jol werd ook ooit beschuldigd tot omkoping en toen bleek zijn ex-vrouw achter het broodje aap verhaal te zitten :lol::lol:
door sahib

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: Matchfixing of roddel

Posted 7 jaren 11 maanden geleden #996
Ze nemen het wel serieus.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük fluit komend weekeinde geen wedstrijd. De KNVB meldt dat het besluit is genomen na overleg met Gözübüyük. Volgens de KNVB krijgt de leidsman 'rust om de publiciteit rond zijn persoon te verwerken'.

Afgelopen zaterdag kwam Gözübüyük in het nieuws na beschuldigingen over betrokkenheid bij het manipuleren van wedstrijden. In 2009 zou hij minstens twee duels in de eerste divisie hebben verkocht. De beschuldiging is afkomstig van de Nederlander Paul Rooij, die deze week voor een Duitse rechter staat op verdenking van matchfixing. Het proces is dinsdag begonnen.

De arbiter zelf ontkende direct elke betrokkenheid en de KNVB liet weten achter Gözüyüyük te staan, zodat hij zaterdag de kampioenswedstrijd van PSV kon fluiten.
Dinsdag herhaalde de bond die boodschap. „Tot op de dag van vandaag ontving de KNVB geen signaal van welke instantie dan ook over Gözübüyük in relatie tot het manipuleren van wedstrijden.”
door HaaiHaai

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares