Jacks.nl
Nieuws en berichten over het Nederlands elftal, Eredivisie, Jupiler League, KNVB beker en amateur voetbal.

Het is winsterstop wat gebeurd er zoal?

  • sahib
  • avatar101 Offline Onderwerp Auteur
  • Moderator
  • Moderator
  • Thanks: 14

Het is winsterstop wat gebeurd er zoal?

Posted 6 jaren 10 maanden geleden #2165
Het is winterstop in de vaderlandse competitie maar wat gebeurd er verder zoal rondom de clubs. Dit topic gebruiken we voor een update.

PSV zet trend door op Malta
PSV is 2016 uiterst beroerd begonnen. Bij het eerste oefenduel tijdens het trainingskamp op Malta verloor de kampioen met 2-1 van de Maltese kampioen Hibernians FC. De PSV'ers wisten geen vervolg te geven aan een vroege voorsprong na een gelukkige goal van Rai Vloet. Een terugspeelbal van een Hibernians-verdediger caramboleerde via zijn voet in het Maltese doel. Onder meer Vloet, Luciano Narsingh en Maxime Lestienne misten goede kansen.

Schöne zegt 'nee' tegen 2,4 miljoen
Dat Lasse Schöne (29) geen broodvoetballer is, heeft de speler van Ajax afgelopen zomer bewezen. De Deen kon een lucratief contract tekenen bij Dinamo Moskou, maar zei ’nee’ tegen een netto jaarsalaris van €2,4 miljoen.

De Russen haakten vervolgens verontwaardigd af. De veronderstelde reden om alle belangstelling te negeren: zijn gezin en hij waren volstrekt gelukkig in Nederland en bij Ajax.

Verder heeft Ajax het Deense talent Kasper Dolberg aangetrokken. De zeventienjarige Dolberg komt over van Silkeborg IF. De jeugdinternational tekent in Amsterdam een contract voor drie jaar, dat komende zomer ingaat. 'Kasper is een buitengewoon talent van Silkeborg en van het Deense voetbal', zegt technisch manager Jesper Stüker over de aanvaller.

FC Utrecht blijft in eigen land
In tegenstelling tot bijna alle eredvisieclubs, gaat FC Utrecht voor zijn trainingskamp deze week niet naar een warme badplaats in het buitenland. "We willen geen al te grote klimaatsveranderingen in een hele korte periode en bovendien is het een geldkwestie", verklaart trainer Erik ten Hag.

De selectie vertrekt woensdag naar De Lutte in Overijssel. En dat met code rood. Maar Ten Hag laat zich niet van de wijs brengen. "We hebben veel in de hand, maar het weer niet. In Turkije is het nu ook slecht weer..."

FC Utrecht kan terugkijken op een geslaagde eerste seizoenshelft. De ploeg staat zevende en vermaakt het thuispubliek met spectaculaire duels. Maar kan Utrecht dat volhouden als goudhaantje Sébastien Haller vertrekt?
door sahib

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares