Jacks.nl
Nieuws en berichten over het Nederlands elftal, Eredivisie, Jupiler League, KNVB beker en amateur voetbal.

Waar is Wang?

 • sahib
 • avatar101 Offline Onderwerp Auteur
 • Moderator
 • Moderator
 • Thanks: 14

Waar is Wang?

Posted 6 jaren 10 maanden geleden #2195
Waar hangt Den Haag's most wanted uit? Naar aanleiding van het artikel in de NRC eind december hier een opsomming van de stand van zaken:

Zoals bekend is het vertrouwen in de Chinese eigenaar Wang Hui tot een absoluut nulpunt gedaald. Er zijn gouden bergen beloofd maar in de praktijk staat ADO Den Haag er financieel belabberd voor. ADO blijkt nog € 1,9 miljoen tegoed te hebben van Wang. Zonder die betaling dreigt een liquiditeitstekort van €1,3 miljoen euro en bestaat de kans groot dat de KNVB de club terug zet in zorgcategorie 1.

Enkele feiten:
Wanneer de Wang Hui een wedstrijd van zijn club ADO Den Haag bezoekt, wordt hij in zijn skybox omringd het personeel van Chinese restaurants waar hij eet als hij in Den Haag is. Koks en obers, gestoken in kostuum.

Namens het Chinese sportmarketingbedrijf United Vansen Sports waarvan hij aandeelhouder is, spiegelde hij ADO gouden bergen voor maar bijna een jaar na de moeizame aandelenoverdracht is daar weinig van terechtgekomen.

De zeven Haagse jeugdtrainers die voor € 1.500 bruto per maand training zouden geven in het Chinese Binnen-Mongolië, wachten al drie maanden op een werkvergunning. Twee jeugdtrainers van ADO verblijven in China. In Beijing werken zij op de prestigieuze Bay Highschool.

Wang Terry, de zoon van Wang Hui, verblijft momenteel ook in Nederland, als vertegenwoordiger van United Vansen. Hij is gekomen met één doel: brand blussen.

Eerder heeft United Vansen voormalig ADO-eigenaar Mark van der Kallen ruim een half jaar laten wachten op het bedrag voor de clubaandelen (bijna €10 miljoen). En ook de Italiaanse voetbalbond kreeg pas na twee maanden de €3,3 miljoen van United Vansen als vergoeding voor het uitbesteding van de Italiaanse Super Cup, die in augustus werd gespeeld in Sjanghai.
Van de afgesproken €3,3 miljoen werd uiteindelijk maar 2 miljoen overgemaakt naar Italië. De Italiaanse marketingdirecteur van United Vansen werd moedeloos van de kwestie; Giovanna Gargiulo kon de druk niet meer aan en nam ontslag. Wang vond dat ze te hoge bedragen had afgesproken.

ADO heeft Wang tot 18 december 2015 de tijd gegeven te betalen. Die dag zou Wang in Nederland zijn voor de aandeelhoudersvergadering, maar drie dagen van tevoren zegde hij af. Wang woonde liever een meerdaags voetbalcongres in China bij, waar het onder meer ging over de ontwikkeling van school- en jeugdvoetbal in zijn land.

Terwijl Wang vanuit Beijing tot kalmte maande, raakten Haagse bestuurders over de kook. Sommige leden van de directie waren zelfs zo geïrriteerd dat ze bijna dagelijks hun onvrede uitten in het hotel waar de 27-jarige zoon van Wang verblijft.

Op de website van Ado viel eind december te lezen: "United Vansen heeft zich tot het uiterste ingespannen om tot een financiële oplossing te komen. Die oplossing levert ADO Den Haag een meer dan sluitende begroting op voor het lopende seizoen en de dreigende indeling in categorie 1 van de KNVB is daarmee afgewend."

Toch is het vertrouwen in de Chinese eigenaar tot een minimum gedaald in Den Haag want de club is de grip op de situatie kwijt. Er zijn nog zoveel onduidelijkheden. Waarom betaalt Wang niet? Heeft hij wel geld? En wie is toch Hong Liu Jian, de Chinese tv-presentator die door Wang in de raad van commissarissen is geposteerd?

Wordt ongetwijfeld nog vervolgd....
door sahib

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • sahib
 • avatar101 Offline Onderwerp Auteur
 • Moderator
 • Moderator
 • Thanks: 14

Re: Waar is Wang?

Posted 6 jaren 10 maanden geleden #2216
Update:

Het bestuur van ADO heeft afgelopen woensdagochtend met KNVB directeur Bert van Oostveen gesproken over de impasse waarin de Haagse club momenteel verkeert. Van Oostveen heeft aangegeven contact op te willen nemen met de Chinese voetbalbond om te bemiddelen.

Het gesprek was constructief en krijgt een vervolg", zei een ADO woordvoerder. Die kon eveneens bevestigen dat Wang de aangekondigde aandeelhoudersvergadering van woensdag aan zich voorbij heeft laten gaan. De vergadering ging desondanks gewoon door.

Wang liet eind vorig jaar ook al een geplande aandeelhoudersvergadering van ADO schieten, omdat hij bij een voetbalcongres in eigen land was.

Mocht ADO de miljoenen niet ontvangen, dreigt een liquiditeitstekort van 1,3 miljoen euro. Als de begroting over komend seizoen niet rond komt, wordt de club waarschijnlijk door de licentiecommissie in categorie 1 geplaatst, waardoor elke grote uitgave door de bond moet worden goedgekeurd.
door sahib

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • sahib
 • avatar101 Offline Onderwerp Auteur
 • Moderator
 • Moderator
 • Thanks: 14

Re: Waar is Wang?

Posted 6 jaren 10 maanden geleden #2217
Update:

Aan de merkwaardige periode van de Chinees Lui Jian Hong bij ADO Den Haag is een eind gekomen. De raad van commissarissen van de Haagse club heeft het verzoek van Hong, de rechterhand van eigenaar en voorzitter van de rvc Hui Wang, te willen vertrekken ingewilligd.

Opvallend genoeg had niemand bij ADO deze Hong ooit gezien of gesproken tijdens het jaar dat hij in de rvc van de club zat. :cheer:
door sahib

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: Waar is Wang?

Posted 6 jaren 10 maanden geleden #2222
Er schijnen in het bedrijfsleven meer ADO gevallen bekend te zijn Chinezen hebben een andere manier om afspraken na te komen( :(). De afspraak moet dus helemaal dicht getimmerd zijn wil je ermee zaken gaan doen en zeker als het om geld gaat.
door Socrates

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares