Jacks.nl
Nieuws en berichten over de buitenlandse voetbalcompetities, Champions League, UEFA Europa League, Copa América.

UEFA moet zich los maken van de FIFA

  • Rick41
  • Onderwerp Auteur
  • Bezoeker
  • Bezoeker
  • Thanks: 0

UEFA moet zich los maken van de FIFA

Posted 8 jaren 6 maanden geleden #601
Reinhard Rauball, voorzitter van de Duitse voetballiga en Borussia Dortmund, ziet het als een serieuze optie dat de Europese voetbalunie UEFA uit de wereldbond FIFA stapt. Rauball vindt de chaos rond het onderzoeksrapport over de toewijzing van de WK's 2018 en 2022 aan Rusland en Qatar onacceptabel en eist publicatie van het volledige document.
Het rapport bevatte talloze beschuldigingen aan het adres van vrijwel alle landen die voor de twee eindtoernooien een WK-bid indienden, maar geen daarvan was genoeg om te spreken van corruptie. Opmerkelijk genoeg stelde onderzoeksleider Michael Garcia enkele uren na publicatie dat zijn onderzoeksresultaten verkeerd zijn samengevat, waarop de Nederlandse en de Belgische voetbalbond ook al publicatie van het volledige rapport eisten.

Hans-Joachim Eckert, voorzitter van de juridische tak van de Ethische Commissie van de FIFA, liet daarop weten dat dit wettelijk onmogelijk is. Rauball vindt echter dat zijn landgenoot niet anders kan. 'Deze communicatieve chaos heeft de FIFA op een ongekende wijze op zijn grondvesten doen schudden, zoals ik nog niet eerder heb meegemaakt', zegt de DFB-preses in gesprek met het Duitse voetbalblad Kicker.

'Het moet duidelijk worden wat er is beoordeeld. En ook wat niet is beoordeeld en of het gerechtvaardigd is die dingen weg te laten', eist Rauball. 'Als dat niet gebeurt en de crisis niet geloofwaardig wordt opgelost, moeten we ons afvragen of we nog wel in juiste handen zijn bij de FIFA', aldus Rauball, die afscheiding van de wereldvoetbalbond een serieuze optie noemt. 'We moeten zeer ernstig overwegen of de UEFA zich niet moet losmaken van de FIFA.'
door Rick41

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: UEFA moet zich los maken van de FIFA

Posted 8 jaren 6 maanden geleden #603
Of los maken van de FIFA een oplossing is weet ik niet maar wel goed dat er nu steeds meer mensen zich gaan afvragen waar Blatter en co mee bezig zijn.

Het schijnt ook dat de FBI al twee jaar een mol heeft rondlopen binnen de FIFA (bron: VI). IK kan niet wachten tot die met genoeg bewijs naar buiten komt.
door sahib

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares