Jacks.nl
Nieuws en berichten over de buitenlandse voetbalcompetities, Champions League, UEFA Europa League, Copa América.

"Nederlandse voetballer verdacht van matchfixing"

  • Aron
  • avatar255 Offline Onderwerp Auteur
  • Moderator
  • Moderator
  • Thanks: 1

"Nederlandse voetballer verdacht van matchfixing"

Posted 8 jaren 5 maanden geleden #712
Justitie in Spanje verdenkt de Nederlandse voetballer Saïd Boutahar en tientallen andere spelers van matchfixing.

Het Openbaar Ministerie in Valencia heeft maandag een officiële aanklacht ingediend tegen de 41 spelers en officials van Levante en Real Zaragoza die betrokken waren bij een verdachte wedstrijd in 2011. Dat meldt de Volkskrant.

Boutahar, tegenwoordig actief in Qatar bij de club Al-Shamal, speelde indertijd bij Zaragoza. Zijn club won ruim drie jaar geleden op de slotdag van het Primera División-seizoen met 2-1 van Levante. Dankzij die zege kon Zaragoza op de valreep degradatie ontlopen. Volgens het Openbaar Ministerie in Valencia kreeg Levante 965 duizend euro om die dag te verliezen. Vrijwel alle spelers van beide clubs zouden hiervan op de hoogte zijn geweest.

Het duel trok de aandacht van gokbedrijven omdat opvallend veel klanten fors hadden ingezet op de uiteindelijke winnaar. Dat wijst erop dat sommige betrokkenen probeerden bij te verdienen door te gokken met voorkennis, of dat ze hun mond voorbij hebben gepraat en anderen daarvan hebben geprofiteerd.
door Aron

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: "Nederlandse voetballer verdacht van matchfixing"

Posted 8 jaren 5 maanden geleden #713
Ja bij Real Zaragoza zijn ze niet vies van wat manipulatie. Ben benieuwd of het OM en de Spaanse voetbalbond nog sancties kunnen opleggen aan de betrokken spelers mochten er keiharde bewijzen worden geleverd. Met name degene die in het buiteland spelen zullen lastig aan te pakken zijn.

Of de FIFA zou hier moeten ingrijpen maar ja die zijn zelf ook niet helemaal schoon wat betreft het aannemen van steekpenningen. :lol:
Last Edit:3 jaren 11 maanden geleden door sahib

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares