Jacks.nl
Nieuws en berichten over de buitenlandse voetbalcompetities, Champions League, UEFA Europa League, Copa América.

Is Blatter de weg kwijt?

  • sahib
  • avatar101 Offline Onderwerp Auteur
  • Moderator
  • Moderator
  • Thanks: 14

Is Blatter de weg kwijt?

Posted 7 jaren 4 maanden geleden #1887
Gisteren konden we in diverse media lezen dat de geschorste Blatter blijft verbazen met uitspraken die hij doet. Zo deed hij in een interview met het Russische persbureau Tass enkele bijzondere uitspraken over de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022.

Volgens Blatter bestond in 2010 vóór de dubbele stemming in het hoofdbestuur van de FIFA overeenstemming over Rusland (2018) en Verenigde Staten (2022) als organiserende landen. Door een plotselinge ommezwaai van UEFA-preses Michel Platini en drie medebestuursleden uit Europa belandde het WK van 2022 echter in Qatar.

,,Met Rusland en de Verenigde Staten zouden we beide WK's hebben in de twee grootste politieke machten, maar Platini gooide alles overhoop'', betoogde Blatter. ,,Dat was na een lunch met de toenmalige Franse president Sarkozy en de kroonprins van Qatar. Na die lunch is er gestemd binnen het uitvoerend comité en toen kreeg ineens Qatar de voorkeur. De vier stemmen van Europa waren naar Qatar gegaan in plaats van naar de VS.''

Voor de organisatie van de WK 2018 waren onder meer ook Nederland/België en Engeland kandidaat. Het zogenoemde HollandBelgiumBid werkte met een budget van ruim €10 miljoen, de Britten gaven bijna €30 miljoen uit om het WK binnen te halen. Als er inderdaad sprake zou zijn van voorgekookte FIFA-plannen zijn schadeclaims van de betrokken organisaties zeker niet uit te sluiten.

FA-voorzitter Greg Dyke zei woensdag dat de Britten nader onderzoek gaan doen over de uitspraken van Blatter. Voor de KNVB is het nu nog te vroeg om al harde conclusies te trekken. De Nederlandse voetbalbond volgt de publiciteit over de FIFA-zaken nauwlettend en zal in actie komen als er concrete feiten naar boven komen. ,,Vooralsnog is dat speculatief'', liet een KNVB-woordvoerder bij de NOS weten.

Er lopen momenteel onderzoeken in Zwitserland en Amerika naar corruptie en omkoping binnen de FIFA, onder meer bij de toewijzing van de WK's in 2018 en in 2022. Blatter en Platini zijn allebei voor negentig dagen geschorst vanwege een dubieuze betaling van €1,8 miljoen in 2011 van Blatter aan Platini.
door sahib

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Rick41
  • Bezoeker
  • Bezoeker
  • Thanks: 0

Re: Is Blatter de weg kwijt?

Posted 7 jaren 4 maanden geleden #1889
Schaf de FIFA af en zet een nieuwe organisatie neer.
Alleen dan komt het goed.
door Rick41

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares