Jacks.nl
Nieuws en berichten over de buitenlandse voetbalcompetities, Champions League, UEFA Europa League, Copa América.

Financial Fair Play, geldboete of punten in mindering?

  • Aron
  • avatar255 Offline Onderwerp Auteur
  • Moderator
  • Moderator
  • Thanks: 1
UEFA bevestigt onderzoek naar Liverpool, Roma, Inter en Monaco

Manchester City en Paris Saint-Germain waren vorig seizoen de grootste slachtoffers van de Financial Fair Play van de UEFA. De grootmachten uit respectievelijk Engeland en Frankrijk kregen een boete van dik zestig miljoen euro voor het verbreken van de regels. Volgens the Guardian heeft de UEFA nu de huishouding van vier andere Europese grootmachten in onderzoek: Liverpool, AS Monaco, Internazionale en AS Roma. De verwachting is dat de UEFA donderdag zelf al met een statement komt.

De UEFA heeft aan de vier clubs gevraagd om uitleg te geven over de ingeleverde begroting. Sancties zijn er op dit moment nog niet uitgedeeld, hoewel het mogelijk is dat de UEFA een voorlopige boete oplegt door prijzengeld uit een Europees toernooi in te houden. The Guardian kijkt vervolgens naar de situatie bij Liverpool en wijst op de verliezen van de club van Anfield.

Liverpool leed over het seizoen 2012/13 liefst 64 miljoen euro verlies en in de tien maanden daarvoor schreef de club voor circa 52 miljoen euro aan rode cijfers. Volgens de regels van de Financial Fair Play mogen de verliezen niet meer zijn dan 45 miljoen euro, al zijn kosten voor de jeugdopleiding en het stadion niet inbegrepen. Liverpool zal een groot deel van het verlies toeschrijven aan de uitbreiding van Anfield.

Update 26 september 12:56 uur - UEFA bevestigt onderzoek naar Liverpool, Roma, Inter en Monaco
De UEFA heeft donderdag bevestigd dat Liverpool, AS Roma, Internazionale en AS Monaco ervan worden verdacht dat zij de Financial Fair Play-regels hebben overtreden. De Europese voetbalbond kondigt een onderzoek naar de financiële huishouding van de vier topclubs aan. De verenigingen moeten nu gaan proberen aan te tonen dat zij geen straf verdienen.
door Aron

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares