Jacks.nl
Nieuws en berichten over de buitenlandse voetbalcompetities, Champions League, UEFA Europa League, Copa América.

Miljoenen in kleedkamer

  • Aron
  • avatar255 Offline Onderwerp Auteur
  • Moderator
  • Moderator
  • Thanks: 1

Miljoenen in kleedkamer

Posted 8 jaren 5 maanden geleden #375
Miljoenen dollars in kleedkamer Ghana

De spelers van Ghana bewaarden tijdens het WK-groepsduel met Portugal miljoenen aan dollars in de kleedkamer. De bonusgelden waren vlak voor de wedstrijd ingevlogen vanuit Afrika. De voetballers hadden gedreigd niet in actie te komen als zij niet betaald zouden worden.

"De meeste spelers hadden hun bonus van 100.000 dollar (ongeveer 80.000 euro) in hun rugtassen zitten tijdens de wedstrijd", aldus de inmiddels ontslagen bondscoach James Kwesi Appiah. "Dat leidde af. Presteren hangt van zoveel dingen af. Spelers moeten zich focussen op een wedstrijd."

Het geld zou eigenlijk al een paar dagen voor de wedstrijd in speelstad Brasília zijn. Toen dat niet het geval was, weigerde de Ghanese selectie te trainen. President John Dramani Mahama greep toen persoonlijk in en liet met een privévliegtuig drie miljoen dollar cash naar Brazilië vliegen.

Ghana verloor op het WK de eerste wedstrijd met de Verenigde Staten. In het tweede duel met latere wereldkampioen Duitsland werd een punt gepakt (2-2), maar tegen Portugal werd weer met 2-1 verloren. De Afrikanen konden toen - met hun goed gevulde rugzakken - terug naar huis.
door Aron

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares