Jacks.nl
Momenteel is de Nederlandse overheid bezig met de nieuwe wet op kanspelen. Dit naar aanleiding van diverse uitspraken door de Europese Hoge Raad. Het monopolie van de overheid op kansspelen is niet langer verdedigbaar in een vrije Europese markt.

In deze forum categorie volgen we de legalisering van de kansspelen op de voet en proberen we iedereen te informeren over de actuele stand van zaken.

Steeds meer interesse

  • Rick41
  • Onderwerp Auteur
  • Bezoeker
  • Bezoeker
  • Thanks: 0

Steeds meer interesse

Posted 7 jaren 11 maanden geleden #938
Meer dan 200 bedrijven hebben interesse getoond in een vergunning waarmee ze in Nederland online gokspellen mogen aanbieden.

Dat schrijft de Kansspelautoriteit (Ksa), de toezichthouder op de Nederlandse gokmarkt, in zijn vandaag gepresenteerde jaarverslag.

In voorbereiding op de regulering van internetgokken, waar de Tweede Kamer naar verwachting voor de zomer een besluit over neemt, kunnen geïnteresseerde partijen zich sinds 1 december 2014 melden bij de Ksa. Na drie weken stond de teller al op 130 aanvragen.

Veel interesse

De toezichthouder spreekt over 'een hoog aantal, gelet op de geschatte omvang van de illegale online markt. Naar schatting genereren Nederlanders tussen 250 miljoen tot 800 miljoen euro aan omzet in de nu nog illegale markt voor kansspelen online.'

Het is nog verre van zeker dat alle bedrijven die interesse tonen ook daadwerkelijk een licentie zullen aanvragen. Wat voor soort spellen de gokbedrijven mogen aanbieden is bijvoorbeeld nog aan de politiek, die ook nog moet besluiten over de hoogte van de kansspelbelasting.

Verder is de verwachting dat niet alle partijen aan de strenge eisen voor een Nederlandse licentie kunnen voldoen.

Bezwaar tegen verlenging

De Kansspelautoriteit verlengde afgelopen jaar de vergunningen van de Staatsloterij, de Lotto, Postcode Loterij, Bankgiro Loterij en Vriendenloterij. Die liepen per 31 december 2014 af, maar zijn verlengd tot 2017. Dan moet er als het aan het kabinet ligt meer concurrentie op de loterijmarkt komen, waardoor er plaats is voor nieuwe (buitenlandse) loterijen.

Een aantal partijen is het niet eens met de onderhands verlengde loterijvergunningen. Zij hebben daarom bezwaar aangetekend of zelf een loterijvergunning aangevraagd. Die nieuwe aanvragen zijn geweigerd, schrijft de Kansspelautoriteit. Daar hebben de aanvragers ook bezwaar tegen aangetekend.
door Rick41

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares