Jacks.nl
Momenteel is de Nederlandse overheid bezig met de nieuwe wet op kanspelen. Dit naar aanleiding van diverse uitspraken door de Europese Hoge Raad. Het monopolie van de overheid op kansspelen is niet langer verdedigbaar in een vrije Europese markt.

In deze forum categorie volgen we de legalisering van de kansspelen op de voet en proberen we iedereen te informeren over de actuele stand van zaken.

KSA geeft recordboete

  • sahib
  • avatar101 Offline Onderwerp Auteur
  • Moderator
  • Moderator
  • Thanks: 14

KSA geeft recordboete

Posted 7 jaren 1 week geleden #1988
De Kansspelautoriteit (KSA) heeft zijn grootste boete ooit uitgedeeld aan twee bedrijven die achter een website zouden zitten welke volgens de KSA illegaal zou zijn.

De toezichthoudende instantie ontdekte vorig jaar dat Redslots.com was gericht op consumenten in Nederland omdat men gebruik maakte van de Nederlandse taal op de website. Ook de aanwezigheid van een Nederlandse vlag en een in het Nederlandse geadverteerde welkombonus, voor spelers uit het Nederland, toonde het voornemen om klanten te trekken uit Nederland volgens de KSA.

Na een onderzoek dat in november 2014 begon, ontdekte de toezichthouder dat het in Curaçao gevestigde Redcorp SA en Bluemay Enterprises NV achter de niet-gelicentieerde website zaten.

Als gevolg van deze illegale activiteiten, legde de regulator beide bedrijven een gezamenlijke boete van €480.000 ($ 511.000) op.

In een verklaring ter bevestiging van de boete, zei de toezichthouder dat beide ondernemingen zich schuldig hadden gemaakt aan illegale activiteiten waarvoor men al eerder, in oktober 2014 een boete van €130.000 ontving.

"Met deze straf laat de Kansspelautoriteit zien dat zelfs als we al een keer een boete hebben uitgedeeld voor dezelfde vergrijpen en zelfs als men van domeinnaam veranderd, wij toch opnieuw boetes uitdelen" aldus Kansspelautoriteit voorzitter Jan Suyver.

Suyver deed ook een beroep op de Nederlandse politiek om de vastgelopen wetgeving die de oprichting van een vergunningenstelsel voor online gaming moet reguleren zo snel mogelijk op te pakken. Dit geeft de toezichthouder ook meer bevoegdheden in dergelijke situaties. "We kunnen alleen maar hopen dat het parlement snel een wet aanneemt" aldus Suyver
door sahib

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares