Jacks.nl
Momenteel is de Nederlandse overheid bezig met de nieuwe wet op kanspelen. Dit naar aanleiding van diverse uitspraken door de Europese Hoge Raad. Het monopolie van de overheid op kansspelen is niet langer verdedigbaar in een vrije Europese markt.

In deze forum categorie volgen we de legalisering van de kansspelen op de voet en proberen we iedereen te informeren over de actuele stand van zaken.

Actie tegen aanbieders sportweddenschappen succesvol

  • sahib
  • avatar101 Offline Onderwerp Auteur
  • Moderator
  • Moderator
  • Thanks: 14
De acht aanbieders van sportweddenschappen hebben geluisterd naar de oproep om reclameactiviteiten te staken. Dat laat de Kansspelautoriteit weten aan NU.nl na een evaluatie van de actie.

De autoriteit kwam kort voor het WK in actie toen zij "excessieve" vormen van online reclameactiviteiten via twitter en diverse promotiewebsites waarnam voor buitenlandse goksites. Online gokken op sportwedstrijden is momenteel alleen toegestaan via de Toto. Reclame voor andere online gokplatformen is illegaal.

De waarschuwingsbrieven hebben volgens de autoriteit effect gehad, want bij alle acht onderzochte aanbieders zouden de reclameactiviteiten zijn gestaakt. Ook zouden van de 74 promotiewebsites er aan het einde van het WK nog maar 22 over zijn en zouden op Nederland gerichte Twitter-accounts zijn opgeheven.

Wel zouden twee andere aanbieders van sportweddenschappen in het gat zijn gesprongen. Naar hen wordt momenteel nog onderzoek gedaan, evenals naar diverse promotiesites. Zij lopen het risico een boete te krijgen tot 780.000 euro.

Ook zal het deze aanbieders, als zij hun reclameactiviteiten niet staken, moeilijker worden gemaakt om toe te treden tot de Nederlandse gokmarkt als binnenkort de markt wordt vrijgegeven voor meer spelers. De Kansspelautoriteit wil niet bekendmaken om welke aanbieders het gaat.

Staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) is momenteel bezig met een wetsvoorstel om de gokmarkt te liberaliseren. Voor de zomer zei hij in de Tweede Kamer dat online gokbedrijven "spelen met vuur" als zij zich nu niet aan de regels houden. Zij maken straks minder kans op een vergunning.

Teeven waarschuwt daarom ook nu de aanbieders die zich niet aan de regels houden. "Aanbieders spelen met vuur door zo te blijven handelen. Zeker omdat de Kansspelautoriteit nog strikter zal gaan handhaven als het nieuwe kansspelbeleid van kracht is in de toekomst."

Bron: nu.nl
door sahib

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares