Jacks.nl
Momenteel is de Nederlandse overheid bezig met de nieuwe wet op kanspelen. Dit naar aanleiding van diverse uitspraken door de Europese Hoge Raad. Het monopolie van de overheid op kansspelen is niet langer verdedigbaar in een vrije Europese markt.

In deze forum categorie volgen we de legalisering van de kansspelen op de voet en proberen we iedereen te informeren over de actuele stand van zaken.

Fusie tussen William Hill en Amaya Gaming van de baan

 • sahib
 • avatar101 Offline Onderwerp Auteur
 • Moderator
 • Moderator
 • Thanks: 14
De fusie tussen het Britse bookmakerskantoor William Hill en het Canadese Amaya gaat niet door. De gesprekken tussen beide bedrijven over een fusie zijn stopgezet. Of hiermee een fusie definitief van de baan is, is nog onduidelijk.

De grootste aandeelhouder van William Hill, Parvus Asset Management, zag er geen heil meer in. Er zouden te weinig financiële voordelen te zien zijn en gevreesd werd dat de aandeelhouderswaarde verloren zou gaan.

Vorige week werd nog gemeld dat William Hill in vergevorderde onderhandelingen was over een fusie ter waarde van circa 4,6 miljard pond (ruim 5,1 miljard euro). Als de fusie door was gegaan, zou één van 's werelds grootste spelers op het gebied van onlinegokken zijn ontstaan.

Amaya is eigenaar van de populaire pokerwebsites PokerStars en Full Tilt. William Hill houdt zich veel bezig met wedden op sporten zoals paardenraces en voetbalwedstrijden.
door sahib

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Is pokeren dan niet meer zo populair tegenwoordig?
Ik heb ook vrij veel gepokerd, maar toen de belasting daarop werd ingevoerd ben ik er direct mee opgehouden.

Wanneer is er trouwens volledige duidelijkheid over die nieuwe wet op de kansspelen?
Het lijkt er op dat men het gokken nu volledig de nek wil gaan omdraaien hier in Nederland. Apps worden al ontoegankelijk gemaakt voor Nederlanders. Men denkt dat iedere gokker hier een verslaafde is.
Ik ga echt niet spelen op sites van het niveau van toto.nl.
In plaats van naar legaliteit, is men harder op weg naar illegaal gokken.
door FokZee

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • sahib
 • avatar101 Offline Onderwerp Auteur
 • Moderator
 • Moderator
 • Thanks: 14
Het wetsvoorstel "Kansspelen op afstand" moet het online aanbieden van kanspelen regulieren en geldt als basis voor het vergunningsstelsel.

De wet is inmiddels aangenomen door de Tweede kamer (juli dit jaar). Vervolgens moet de Eerste Kamer het wetsvoorstel nog aannemen en dan treedt de wet in werking.

Het is mij onduidelijk of dit nu per 1 januari 2017 gaat gebeuren of per 1 juni 2017. Wat ook nog onduidelijk is of er direct vergunningen worden afgegeveven voor casino, sportweddenschappen en poker of dat dit in verschillende stappen gaat gebeuren. En krijgt iedereen tegelijk een vergunning of gaan ze dit langzaam uitrollen?

En wat gaat er gebeuren met aanbieders die geen vergunning willen en/of krijgen? Gaan deze Nederland dan mijden of blijven ze actief en welke sancties staan daar dan op? Er is nog zoveel onduidelijk.

Het feit dat de KSA de apps uit de appstore heeft laten halen geeft aan hoe weinig kennis van zaken men feitelijk heeft. Ga naar de website van de aanbieder en je kunt de app downloaden.

Het hoge belastingtarief zal vele (kleinere) aanbieders afschrikken om dat er weinig te verdienen valt. Ik verwacht het eerste jaar nog wel veel aanbieders maar over een jaar of 5 zal een handje vol overblijven.
Last Edit:6 jaren 1 maand geleden door sahib

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Dat was een keurige reactie. Maar blij word ik er niet van. Er is inderdaad nog veel te veel onduidelijk, maar wat wel duidelijk is is dat het enorm slechter gaat worden met gokken hier in Nederland.
Verschrikkelijk kinderachtig hoe hier mee wordt omgegaan. Het is eigenlijk niets anders dan pure diefstal van de Nederlandse gokker.
Er zullen alleen maar erg onvoordelige sites voor de Nederlanders overblijven. De rest zal waarschijnlijk ontoegankelijk worden gemaakt voor Nederlanders, net zo als dat nu al veelvuldig gebeurt.
Dit ziet er allemaal niet al te best uit. Misschien ook wel voor deze website.
door FokZee

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • sahib
 • avatar101 Offline Onderwerp Auteur
 • Moderator
 • Moderator
 • Thanks: 14
Dat klopt. Het verdienmodel van websites als deze komt ook onder druk te staan. Aanbieders met een vergunning mogen zelf gaan adverteren en niet alleen op internet.

In theorie kunnen we dus clubs met bookmaker shirtsponsering verwachten, samenwerkingen met voetbalclubs in de vorm van een eigen exclusieve wedpartner (zoals je in Engeland veel ziet), radio en TV sportjes, bushokjes etc etc. Zij zullen dan minder snel, of niet meer een site als deze benaderen voor advertentieruimte.

Het is overigens aan de reclame code commissie om te bepalen wat wel en niet mag. Net als alcohol en tabak etc zullen er wel bepaalde regels gaan gelden voor de aanbieders van kansspelen.

Of het voor de gokker nu echt zoveel slechter wordt moet ik nog zien. Een zeer goede bookmaker als Bet365 zal vermoedelijk ook in Nederland actief gaan worden en dat lijkt mij toch alleen maar een positieve zaak?
door sahib

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Ik dacht er aanvankelijk ook erg positief over. Eindelijk kan je dan officieel legaal gokken in Nederland en word je niet meer geweerd. Reclame er voor heb ik op zich ook geen problemen mee. Dat kan het gokken wat populairder maken en leuke aanbiedingen opleveren.
Bet365 is inderdaad een erg goede bookmaker. Daar ligt het probleem ook niet. Het draait uiteindelijk natuurlijk alleen maar om geld.
Zowel voor de bookmaker als voor de Nederlandse gokker.
Er is al een belastingtarief van 33% ingevoerd op de winsten van Nederlandse gokkers. Ik dacht dat het alleen gold voor pokersites, maar volgens mij is het ook voor voetbalweddenschappen. Ook heb ik begrepen dat de sites zelf die belasting moeten inhouden. Dus belasting ontduiken voor de gokkers is er niet bij.
Straks komen daar nog megadure Nederlandse vergunningen bij. Ook zal men reclame gaan maken, wat vooral voor op tv niet goedkoop is.
Een bookmaker wil winst maken, dus al die kosten zullen moeten worden opgebracht door de gokkers.
Een bookmaker is geen supermarkt, waar iedereen uit de hele wereld hetzelfde betaald voor hetzelfde product. Uit ervaring weet ik dat bookmakers hun clienten behandelen naar gelang uit welk land je komt. Gokkers uit Nederland zullen anders behandeld worden dan gokkers uit bijvoorbeeld Ierland. De kosten die die vervelende overheid uit Nederland aan bookmakers opdringt worden verhaald op gokkers uit Nederland. En daarmee krijg je erg scheve verhoudingen. Iemand uit Ierland die wint met precies dezelfde weddenschap als iemand uit Nederland die krijgt de volledige winst, terwijl de Nederlander bijna 50% moet afstaan aan de overheid.
Of zie ik dit helemaal verkeerd?
Ik weet ook niet hoe dit in de praktijk werkt. Krijgen Nederlanders direct slechtere quotering (prijzen) voor voetbalweddenschappen? Of wordt er achteraf meer afgetrokken?

Ik krijg een beetje het gevoel dat de Nederlandse overheid niet zo blij is met de Europese regels omtrent gokken. En nu ze zich er dan toch aan moeten houden er dan maar misbruik van gaan maken ten behoeve van hun eigen gewin.
Mijn conclusie is daarom dat het leuk is dat je straks legaal kunt gaan gokken in Nederland. Maar dat je daar wel een enorme prijs voor gaat betalen.
En aangezien het al verschrikkelijk moeilijk is om als gokker winstgevend te spelen, hoef je al helemaal niet te gaan proberen om te gaan gokken op sites die Nederlandse vergunningen hebben. Daar is het dan uiteraard vrijwel onmogelijk om ooit winstgevend te spelen.
Voor mijzelf heb ik al besloten om juist nooit op sites met een Nederlandse vergunning te gaan spelen.
Dat zal uiteraard moeilijk worden, maar er is wel wat op te verzinnen.
Of ik moet het helemaal fout hebben wat ik net allemaal heb uitgelegd. Ik ben benieuwd.
door FokZee

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares