Jacks.nl
Momenteel is de Nederlandse overheid bezig met de nieuwe wet op kanspelen. Dit naar aanleiding van diverse uitspraken door de Europese Hoge Raad. Het monopolie van de overheid op kansspelen is niet langer verdedigbaar in een vrije Europese markt.

In deze forum categorie volgen we de legalisering van de kansspelen op de voet en proberen we iedereen te informeren over de actuele stand van zaken.

Geven bookmakers dezelfde noteringen in verschillende landen?

  • sahib
  • avatar101 Offline Onderwerp Auteur
  • Moderator
  • Moderator
  • Thanks: 14
Interessante vraag kwam naar voren in dit topic . Ik heb maar even een nieuwe post aangemaakt naar aanleiding hiervan.

De vraag is of een speler uit een gereguleerde markt dezelfde odds krijgt aangeboden als een speler uit een niet-gereguleerde markt.
Dus krijgt een Nederlander, straks als online gokken legaal is, dezelfde notering voor een wedstrijd als iemand uit een land waar dit niet legaal is of ook legaal is?

Als ik op de noteringen vergelijk van Bwin.be , Bwin.it (beide gereguleerd) en Bwin.com zie ik duidelijke verschillen.

Bwin.be
Sint-Truiden vs Club Brugge is 4.0 - 3.25 - 1.95 (1 X 2)
Bwin.it
Sint-Truiden vs Club Brugge is 3.8 - 3.1 - 1.9 (1 X 2)
Bwin.com
Sint-Truiden vs Club Brugge is 4.0 - 3.25 - 1.95 (1 X 2)

Maar de verschillen zijn makkelijk te verklaren, odds veranderen naar gelang de hoeveelheid weddenschappen/bedragen die erop geplaatst worden. Belgen zullen vaker spelen op wedstrijden uit de Belgische competitie dan een Italiaan of Ier dus afwijkende qoutes is niet vreemd.

Er zit een rekenmodel achter en de vraag of in dit model ook nog rekening wordt gehouden met een extra marge om de (voor de bookmaker) duurdere en ongunstige markt af te dekken. Dit is niet te beantwoorden op basis van een dergelijke vergelijking.

Bookmakers zullen ten alle tijde voor hun gunstige weddenschappen afsluiten en als men in bepaalde markten voor extra kosten komt te staan zoals straks in Nederland namelijk 29% kansspelbelasting, zal dit ergens moeten worden terugverdiend.
Last Edit:2 jaren 2 maanden geleden door sahib

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares