Jacks.nl
Momenteel is de Nederlandse overheid bezig met de nieuwe wet op kanspelen. Dit naar aanleiding van diverse uitspraken door de Europese Hoge Raad. Het monopolie van de overheid op kansspelen is niet langer verdedigbaar in een vrije Europese markt.

In deze forum categorie volgen we de legalisering van de kansspelen op de voet en proberen we iedereen te informeren over de actuele stand van zaken.

Verschillend belastingtarief mogelijk voor online en offline kansspelen

  • sahib
  • avatar101 Offline Onderwerp Auteur
  • Moderator
  • Moderator
  • Thanks: 14
Het Europese Hof heeft op de laatste dag van september een belangrijke uitspraak gedaan waardoor de regulering van online kansspelen in Nederland weer een stap dichterbij kan komen. Er is namelijk vastgesteld dat het gedifferentieerde belastingtarief wat in Denemarken geldt voor online en fysieke kansspelen geen vorm van staatssteun is. Aangezien men op dit moment in Denemarken een soortgelijk belastingstelsel heeft voor kansspelen als het wetsvoorstel van staatssecretaris Fred Teeven is dit goed nieuws.

Directeur Rutger-Jan Hebben is ook verheugd met het nieuws dat gisteren naar buiten kwam: "Deze uitspraak komt de consumentenbescherming direct ten goede. De weg is vrijgemaakt voor een belastingtarief voor online kansspelen van 20 procent in plaats van 29 procent. Dit is gunstig, omdat de praktijk in reeds gereguleerde kansspelmarkten in Europa laat zien dat er een direct verband bestaat tussen enerzijds de hoogte van de belasting en anderzijds de mate waarin consumenten gebruik maken van gereguleerd online kansspelaanbod."

Voor Teeven is dit ook weer een goede stap in de richting van de regulering in Nederland, omdat hij vanuit de Kamer de nodige weerstand kreeg met betrekking tot zijn voorstel van een lager belastingtarief voor online kansspelen. Zo wilden enkele partijen voor online kansspelen hetzelfde belastingtarief tarief van 29% kansspelbelasting hanteren als bij 'fysieke' kansspelen.

De ervaring binnen andere EU-lidstaten (bijvoorbeeld Frankrijk) heeft echter geleerd dat een dergelijk hoog tarief tot gevolg heeft dat veel buitenlandse aanbieders ervoor kiezen om de Nederlandse markt niet te betreden. Dit omdat ze uit ervaring weten dat er met 29% kansspelbelasting nog moeilijk winst te maken valt.
door sahib

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares